Τρομακτική καταγγελία από το Λαϊκό: «Δύο άνθρωποι πέθαναν εκτός ΜΕΘ γιατί δεν έβρισκαν κρεβάτι» (vid)

Gazzetta team
Τρομακτική καταγγελία από το Λαϊκό: «Δύο άνθρωποι πέθαναν εκτός ΜΕΘ γιατί δεν έβρισκαν κρεβάτι» (vid)
Ενδεικτική της κατάστασης στο σύστημα υγείας η δήλωση του προέδρου των εργαζομένων στο Λαϊκό πως δύο άτομα έχασαν την ζωή τους εκτός ΜΕΘ.

Μόνο ως τραγική μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο όχι απλά δέχεται πίεση στην Αττική, αλλά έχει καταρρεύσει.

Ενδεικτική είναι η κατάσταση στο Λαϊκό νοσοκομείο, καθώς από τις 21:00 χθες το βράδυ, αν και είχε εφημερία, είχαν σταματήσει οι εισαγωγές Covid περιστατικών, καθώς δεν υπήρχαν ελεύθερα κρεβάτια.

Και οι 90 κλίνες που διαθέτει το νοσοκομείο ήταν γεμάτα, ενώ υπήρχαν και 7 φορεία στους θαλάμους, όπως ανέφερε ο ο Νίκος Ορφανός που είναι προϊστάμενος μονάδας κορονοϊού.

«Ασθενείς υπάρχουν ακόμη και σε ράντζα, μπορώ να μιλήσω για τουλάχιστον 7 περιπτώσεις και δεν έχει κλείσει ακόμα η εφημερία, κι εξ όσων γνωρίζω ακόμα και τώρα εξετάζονται περιστατικά covid. Δεν είναι καθόλου καλή η μέρα για μας, γιατί η νύχτα ήταν δραματική», είπε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχουν εκτός από τα 90 κρεβάτια και 7 φορεία στους θαλάμους, ενώ έχουν παραμείνει και 2 διασωληνωμένοι εδώ και 5 μέρες σε κλίνες εκτός ΜΕΘ και δεν έχουν πάει σε κρεβάτι γιατί δεν υπάρχει διαθέσιμη θέση. Κάποια στιγμή χθες σταμάτησε η εφημερία και υπήρχαν τα υποστηρικτικά νοσοκομεία που αναλάμβαναν τα περιστατικά covid» συμπλήρωσε μιλώντας στο Open.

Τρομακτική καταγγελία

Λίγο αργότερα, για το θέμα αυτό, των ασθενών δηλαδή που ψάχνουν κρεβάτι αλλά δεν βρίσκουν, αναφέρθηκε και ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, Τάσος Αντωνόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε από τον Γιώργο Παπαδάκη για το αν υπήρξαν απώλειες ανθρώπων εκτός ΜΕΘ που δεν μπορούσαν να βρουν κρεβάτι, απάντησε καταφατικά, λέγοντας πως το τελευταίο δεκαήμερο υπήρξαν δύο τέτοιες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ