Περιφέρεια Αττικής: «Κανένα αίτημα για φανάρι στο ύψος της Βουλής»

Gazzetta team
Περιφέρεια Αττικής: «Κανένα αίτημα για φανάρι στο ύψος της Βουλής»
Κανένα αίτημα για τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της Βουλής, δεν έχει υποβληθεί, σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής.

Με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής ξεκαθάρισε ότι δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα για τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της Βουλής, με αφορμή τα όσα έχουν ειπωθεί για το τροχαίο, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 23χρονου Ιάσονα.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση, η Περιφέρεια Αττικής αναφέρει: «Με αφορμή χθεσινές και σημερινές αναφορές στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, περί αιτήματος που υποβλήθηκε το 2020 από την αρμόδια υπηρεσία της Βουλής, προς την Περιφέρεια Αττικής, για τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη επί της Λ. Βασ. Σοφίας στην κάθοδο προς την Πλατεία Συντάγματος, με σκοπό τη διευκόλυνση πραγματοποίησης με νόμιμο τρόπο αριστερής στροφής προς την είσοδο της Βουλής, διευκρινίζουμε ότι τέτοιο αίτημα δεν έχει υποβληθεί προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και το οποίο επικαλείται πληροφορίες από την Ελληνική Αστυνομία, τρεις φορές κατά το παρελθόν, το 2012, το 2014 και τον Ιούνιο του 2020 είχε ζητηθεί από την Περιφέρεια Αττικής να τοποθετηθεί αριστερόστροφο φανάρι στο κατερχόμενο ρεύμα της Βασ. Σοφίας για τα οχήματα που εισέρχονται και εξέρχονται από τη Βουλή.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης μίλησε στον ΑΝΤ1 για το θέμα λέγοντας πως «το πρώτο αίτημα το απέρριψε το υπουργείο Μεταφορών και το άλλο μιλούσε για νησίδα στη Βασ. Σοφίας και το οποίο απορρίφθηκε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ