Αποκάλυψη της Νικολούλη: Αποτεφρώθηκε Έλληνας στην Γερμανία γιατί δεν απαντούσε το προξενείο

Gazzetta team
Αποκάλυψη της Νικολούλη: Αποτεφρώθηκε Έλληνας στην Γερμανία γιατί δεν απαντούσε το προξενείο
Η οικογένεια του Διονύση Αγγελάκου τον έψαχνε από τον Φεβρουάριο και το Ελληνικό Προξενείο στην Γερμανία κινητοποιήθηκε μόνο όταν μπήκε και η Europol στην υπόθεση.

Μία απίστευτη υπόθεση έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή «Φως Στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη...

Πρόκειται για αυτή του της εξαφάνισης του Διονύση Αγγελάκου, ο οποίος πέθανε στην Γερμανία και αποτεφρώθηκε, χωρίς η οικογένειά του να έχει καμία ενημέρωση, επειδή το Ελληνικό Προξενείο δεν απαντούσε στα τηλέφωνα και στα e-mails των αρχών της Φρανκφούρτης...

Το χρονικό...

Η ιστορία του άτυχου 41χρονου, ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2019, όταν αποφάσισε να φύγει από την Τρίτη για την Γερμανία, προκειμένου να δουλέψει σε ένα εργοστάσιο πλαστικών. Από τις 16 του μήνες μέχρι και τις 23, η επικοινωνία με τους ανθρώπους του ήταν καθημερινή, όμως εκεί κόπηκε απότομα.

Τότε λοιπόν είχε βρεθεί νεκρός στην άκρη ενός ποταμού στο Ντάρμσταντ, έχοντας πάνω του όλα τα προσωπικά στοιχεία. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι τοπικές αρχές να επικοινωνήσουν με το Ελληνικό Προξενείο.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή δεν απάντησε κανείς και έτσι στάλθηκε ένα e-mail, μέσω του οποίου γνωστοποιούσαν τις αδυναμία επικοινωνίας, αλλά και το θέμα με τον θάνατο του Διονύση Αγγελάκου. Ούτε τότε όμως μπήκε στον κόπο κανείς να απαντήσει....

Έτσι, η Γερμανική αστυνομία, ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία. Κράτησε την σορό του σε ψυγείο και 6 εβδομάδες μετά προχώρησε στην αποτέφρωσή του.

Η τραγική ειρωνεία

Τραγική ειρωνεία: Η μητέρα του Διονύση εκείνες τις μέρες επισκέφτηκε την κόρη της που ζούσε στην ίδια πόλη στη Γερμανία, περιμένοντας κάποιο νέο του. Βλέποντας ότι δεν υπήρχε κανένα σημάδι από τη ζωή του, επέστρεψε στην Ελλάδα και δήλωσε την εξαφάνιση στο Τμήμα Τριπόλεως. Ειδοποιήθηκε η EUROPOL και για ενάμισι χρόνο η μητέρα και τα αδέλφια του Διονύση Αγγελάκου τον αναζητούσαν μάταια.

Απευθύνθηκαν στο «Τούνελ» και όταν η εκπομπή βρέθηκε στην Τρίπολη, τότε ταρακουνήθηκαν τα λιμνάζοντα ύδατα. Οι τοπικές Αρχές ήρθαν σε επαφή με το Ελληνικό Προξενείο για να πάρουν τον Οκτώβριο του 2020 την απάντηση πως ο Διονύσης είχε πεθάνει από παθολογικά αίτια στη Γερμανία και αποτεφρώθηκε…

«Η αμέλεια του Προξενείου τον “έστειλε” στην αποτέφρωση»

Δριμύ «κατηγορώ» απευθύνει ο αδελφός του άτυχου νέου που αποτεφρώθηκε «από αμέλεια του ελληνικού Προξενείου».

«Έφυγε στη Γερμανία με σκοπό να βρει κάποια δουλειά. Λίγες ημέρες αργότερα το κινητό του ήταν κλειστό και χάθηκε κάθε επικοινωνία. Οι τοπικές Αρχές έκαναν τις απαιτούμενες διαδικασίες και ενημέρωσαν το ελληνικό Προξενείο, το οποίο όμως δεν ειδοποίησε κανέναν γιατί δεν έλαβαν όπως είπαν, το email της γερμανικής αστυνομίας. Τον αναζητούσαμε και ενώ περιμέναμε να βγει η εκπομπή σας, πήραμε την απάντηση που ψάχναμε επί ενάμισι χρόνο. Έχουμε όλες τις αποδείξεις και θα κινηθούμε νομικά ενάντια του Προξενείου. Τον αποτέφρωσαν χωρίς να μας ενημερώσει κανείς και τώρα δυσκολευόμαστε να φέρουμε πίσω ότι απέμεινε από τον άνθρωπό μας.».

Σε επικοινωνία που είχε η εκπομπή με το ελληνικό Προξενείο της Φρανκφούρτης που είχε τη δικαιοδοσία, απάντησαν πως ο ρόλος τους είναι διαδικαστικός και σταματά στο να δώσει στην οικογένεια το πιστοποιητικό θανάτου του.