Νέα Σμύρνη: Το χρονικό της μεγάλης συγκέντρωσης και των επεισοδίων (pics & vids)

Gazzetta team
Νέα Σμύρνη: Το χρονικό της μεγάλης συγκέντρωσης και των επεισοδίων (pics & vids)
Δυναμική παρουσία έδωσαν οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας, όμως στη συνέχεια η πορεία αμαυρώθηκε από σοβαρά επεισόδια και τον σοκαριστικό τραυματισμό ενός αστυνομικού.

Περισσότεροι από 6.000 συγκεντρώθηκαν μετά τις 6 το απόγευμα, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης για να διαμαρτυρηθούν κατά της αστυνομικής βίας και συγκεκριμένα για το περιστατικό που έγινε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής.

Πλήθος κόσμου πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία στους δρόμους της Νέας Σμύρνης και κατευθύνθηκαν στην συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ωστόσο, το σκηνικό άλλαξε και οι δρόμοι της Νέας Σμύρνης γύρω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης.

Ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα, ρίψη μολότοφ από την μία μεριά και από την άλλη οι άντρες της αστυνομίας να απαντούν με χρήση χημικών.

Όσο περνούσε η ώρα η κατάσταση έδειχνε να ξεφεύγει όλο και περισσότερο, με αποκορύφωμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού της ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Ο αστυνομικός επιχείρησε να επέμβει σε μια εστία επεισοδίων, όμως οι διαδηλωτές τον κυνήγησαν και τον ξυλοκόπησαν άγρια. Στο σημείο έφτασαν λίγο αργότερα διασώστες του ΕΚΑΒ και μετέφεραν τον αστυνομικό, ο οποίος είχε τις αισθήσεις του, στο νοσοκομείο.

Σημειώνεται πως ο άτυχος αστυνομικός που μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο φέρει κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ