Κικίλιας: Έρχεται ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης για τα περιστατικά κορονοϊού

Gazzetta team
Κικίλιας: Έρχεται ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης για τα περιστατικά κορονοϊού
Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι ένα πολύ σημαντικό εμβόλιο είναι το μονοδοσικό της Johnson & Johnson, ενώ εξέφρασε την ελπίδα για σύντομη έγκριση, αναφέροντας ότι φαίνεται ότι μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου θα υπάρχει η πρώτη παραλαβή.

Τη δημιουργία ενός Κέντρου Αποκατάστασης για τα περιστατικά κορονοϊού, που θα χρήζουν στήριξης με φυσιοθεραπείες και αποκατάσταση, ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξή του υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι η φροντίδα σε έναν ασθενή με κορονοϊό είναι συνεχής, πολυεπίπεδη και δύσκολη, ενώ επισήμανε και πάλι ότι ο ιδιωτικός τομέας παραχωρεί κλινικές στο Ε.Σ.Υ.

«Στην Αττική αναπτύσσεται το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που έχουμε εκπονήσει. Έχουμε φτάσει τις 1.393 κλίνες ΜΕΘ σε όλη τη χώρα, να σας θυμίσω ότι ξεκινήσαμε την πανδημία με 565. Σήμερα προστίθενται άλλες 10 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο Τζάνειο, όπως είχα ανακοινώσει, και μέχρι το Σάββατο άλλες 5 κλίνες στο Ιπποκράτειο.

Έχουμε επίσης τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα στην τεράστια προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι στο Ε.Σ.Υ., γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, διοικητικοί υπάλληλοι, Διοικητές Νοσοκομείων, ΥΠΕάρχες και όλο το Υπουργείο Υγείας φυσικά», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το Σισμανόγλειο μετατρέπεται σε all Covid Νοσοκομείο και το αντίστοιχο κομμάτι της εφημερίας το παίρνει το Ερρίκος Ντυνάν, τονίζοντας ότι πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το Ωνάσειο, πρόσθεσε, καλύπτει καθημερινά τις εφημερίες των καρδιοχειρουργικών περιστατικών σε όλη τη Νότια Ελλάδα.

«Οι γιατροί του ιδιωτικού τομέα στηρίζουν την προσπάθειά μας»

«Είχα ανακοινώσει ότι θα συνεπικουρήσουν το υπάρχουν ιατρικό προσωπικό 16 ιατροί από τον ιδιωτικό τομέα. Έχουν ήδη γίνει 26 και θα φτάσουν τους 50. Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια και με τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας, έχω ήδη μιλήσει με τον Γιώργο Πατούλη. Είμαι σίγουρος ότι οι ιδιώτες ιατροί θα συνδράμουν και θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια», δήλωσε ο κ. Κικίλιας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «κανείς δεν θα αρνηθεί να βοηθήσει και να στηρίξει τους συνανθρώπους μας στη μάχη».

«Μέσα στον έναν αυτό χρόνο, είναι πολλές οι φορές που ο ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη του έχουν βγάλει ανακοινώσεις ότι «θα γίνουμε Μπέργκαμο». Το γεγονός ότι δεν γινόμαστε αντί να τον ικανοποιεί το ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον τον απογοητεύει», συμπλήρωσε.

«Σήμερα ξεπερνάμε το 1.150.000 εμβολιασμούς»

Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς, ο υπουργός είπε πως μέχρι εχθές φτάσαμε να έχουμε κάνει 1.126.060 εμβολιασμούς, ενώ σήμερα θα ξεπεράσουμε το 1.150.000. Επίσης. επισήμανε ότι τις επόμενες εβδομάδες οι εμβολιασμοί θα επιταχυνθούν, με ακόμα πιο γοργούς ρυθμούς τον Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι ένα πολύ σημαντικό εμβόλιο είναι το μονοδοσικό της Johnson & Johnson, ενώ εξέφρασε την ελπίδα για σύντομη έγκριση, αναφέροντας ότι φαίνεται ότι μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου θα υπάρχει η πρώτη παραλαβή.

«Η χώρα θα επιστρέψει σταδιακά σε μία κανονικότητα. Θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε πολύ καλύτερα τον τουρισμό που είναι κινητήριος δύναμη για εμάς, την οικονομία και την κοινωνία», διαβεβαίωσε.

Πηγή: Reader.gr