Κορονοϊός: Για 3.000 κρούσματα προσεχώς κάνει λόγο ο Τζανάκης (vid)

Gazzetta team
Κορονοϊός: Για 3.000 κρούσματα προσεχώς κάνει λόγο ο Τζανάκης (vid)
Ο Νίκος Τζανάκης αναφέρθηκε στις μεταλλάξεις του κορονοϊού που προκαλούν ανησυχία και δεν απέκλεισε τα κρούσματα να φτάσουν ακόμα και τις 3.000 σε μια μέρα.

Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης μίλησε στον ΣΚΑΪ για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού που προκαλούν έντονη ανησυχία, αλλά και τη συνεχή αύξηση των κρουσμάτων.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι σε όλη τη χώρα έχουν επικρατήσει οι μεταλλάξεις και γι’ αυτό δε μειώνονται τα κρούσματα. Στην Κρήτη έχουν επικρατήσει απολύτως. Αυτός είναι ο λόγος που το κύμα αυτό δεν υποχωρεί. Είναι ανθεκτικό», ανέφερε.

Στη συνέχεια τόνισε: «Λόγω του ότι πάρθηκαν έγκαιρα μέτρα στην Αττική, η εκθετική αύξηση σε αυτό το κύμα είναι αισθητά λιγότερο δυναμική από το προηγούμενο, με αποτέλεσμα αυτή η πολύτιμη διαφοροποίηση να δώσει τη δυνατότητα στο σύστημα να ανταποκριθεί, έστω και με δυσκολία».

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας στη συνέχεια επεσήμανε: «Δεν αποκλείεται να δούμε και 2800-3000 κρούσματα κάποια μέρα. Αυτό θα συνεχιστεί περίπου μέχρι τις 15-18 Μαρτίου και γύρω στις 20-25 Μαρτίου θα δούμε να αποκλιμακώνονται τα νούμερα προς τα κάτω, πάρα πολύ αργά».

Δείτε όσα είπε ο Νίκος Τζανάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ