Χαρδαλιάς: «Σε στέλεχος της εκκλησίας το πρώτο κρούσμα νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης»

Gazzetta team
Χαρδαλιάς: «Σε στέλεχος της εκκλησίας το πρώτο κρούσμα νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης»
Σε στέλεχος της Εκκλησίας το πρώτο κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης.

Στη Θεσσαλονίκη και στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης κορονοϊού, όπως έκανε γνωστό ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
Νίκος Χαρδαλιάς και Παναγιώτης Αρκουμανέας έσπευσαν στην Θεσσαλονίκη μετά από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα με συμμετοχή του Σωτήρη Τσιόδρα και επιδημιολόγων για την αξιολόγηση της κατάστασης.

Λίγο μετά τις 15:30 το μεσημέρι έφτασαν στην Θεσσαλονίκη και κατευθύνθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως.

Δηλώσεις Χαρδαλιά μετά τη σύσκεψη

Μετά από σύσκεψη, όπως αναφέρει το GRTimes, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι «αφορά σε στέλεχος της εκκλησίας, δεν αφορά σε ενδοεκκλησιαστική διασπορά. Σε κάθε περίπτωση και με την εξαίρετη συνεργασία και της μητρόπολης και των ενοριών που εμπλέκονται από την ιχνηλασία προχωράμε σε σαρωτικούς ελέγχους με μοριακός ελέγχους και rapid test στην ευρύτερη περιοχή», ενώ τόνισε ότι» δεν χρειάζεται κανένας λόγος πανικού, ψυχραιμία χρειάζεται και νηφαλιότητα».

«Ακολουθούμε το μονοπάτι των στενών επαφών high και low risk και νομίζω όλα τα πάνε καλά», πρόσθεσε απευθύνοντας έκκληση σε όλους τους κατοίκους για προσοχή, για τήρηση των μέτρων. «Εχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια η Θεσσαλονίκη και θα πρέπει να παραμείνουν τα δεδομένα όπως τα γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, θα γίνουν μια σειρά από ενέργειες το επόμενο διάστημα, έτσι ώστε να εντοπιστεί, αν υπάρχει, και άλλο στέλεχος. Ερωτηθείς σχετικά με την κατάσταση της υγείας του ιερέα, είπε ότι αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

«Πρέπει να ανταποκριθούμε και σε αυτήν την πρόκληση. Για μια ακόμη φορά πρέπει να αντιληφθούμε την κρισιμότητα των καταστάσεων», ανέφερε και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί το επόμενο διάστημα. Κάνουμε όλοι μια προσπάθεια να πάρει μπρος η οικονομία μας. Αυτό όμως δεν μπορεί να μας οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα. Γιατί αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, θα πρέπει πάλι να ληφθούν μέτρα», τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ