Χαλκίδα: Στη θέση της παραμένει η νηπιαγωγός που άφησε 4χρονη στο κρύο, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα (vid)

Gazzetta team
Χαλκίδα: Στη θέση της παραμένει η νηπιαγωγός που άφησε 4χρονη στο κρύο, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα (vid)
Μεγάλες είναι οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη το περιστατικό με την νηπιαγωγό στην Χαλκίδα που άφησε ένα κοριτσάκι 4 χρονών στο κρύο.

Στη θέση της παραμένει η νηπιαγωγός στην Χαλκίδα που άφησε 4χρονη στο κρύο, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, ανέφερε η Αναστασία Γκίκα, Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας.

«Είναι ένα βίντεο που μας σοκάρει. Είμαι και εγώ εκπαιδευτικός και μητέρα και αυτή η εικόνα είναι μια εικόνα που κανείς δε θα ήθελε να ζήσει το παιδί του. Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι με το που ενημερώθηκε ο διευθυντής πρωτοβάθμιας έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε να κάνει. Η νηπιαγωγός είναι προϊσταμένη του νηπιαγωγείου. Την πήρε τηλέφωνο, της ζήτησε να απαντήσει εγγράφως σε ένα δίωρο, δεν απάντησε, και προέβη στην εντολή να γίνει ΕΔΕ. Αυτά όλα έγιναν την ίδια μέρα», είπε η κ. Γκίκα.

«Υπάρχει διαδικασία. Ο διευθυντής έχει μιλήσει με την εκπαιδευτικό και της έχει κάνει συστάσεις. Ώσπου να ολοκληρωθεί η διαδικασία, η εκπαιδευτικός θα βρίσκεται στη θέση της. Δεν μπορούμε να επιβάλουμε προσωρινή αργία. Η υπουργός επενέβη για να ενημερωθεί και να επισπευσθούν οι διαδικασίες. Πολύ γρήγορα θα έχουμε το πόρισμα. Η ΕΔΕ θα ολοκληρωθεί μέσα σε λίγα 24ωρα», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα η κ. Γκίκα.

Αναφορικά με το πρόβλημα που τίθεται με τους καθηγητές που διδάσκουν και σε γυμνάσια και σε λύκεια, στις κόκκινες περιοχές, και ως εκ τούτου θα πρέπει τη Δευτέρα να παρουσιαστούν στο σχολείο κα παράλληλα να δουλεύουν με τηλεκπαίδευση, η κ. Γκίκα είπε ότι «Το σχολείο έχει τη δυνατότητα, χάρη στους εκπαιδευτικούς, να προσαρμόζεται στις ανάγκες. Αύριο ξεκινούν τα γυμνάσια και μερικά λύκεια θα συνεχίσουν την τηλεκπαίδευση επειδή είναι σε κόκκινες περιοχές. Το πρόγραμμα θα προσαρμοστεί ανάλογα με τις περιπτώσεις. Τα μουσικά σχολεία στον Άλιμο και στο Ίλιον θα μείνουν κλειστά, καθώς εμπίπτουν στην ομάδα σχολείων που είναι γυμνάσια με τάξεις Λυκείου. Επειδή είναι ένα σώμα, γυμνάσιο και λύκειο, αναγκαστικά ακολουθούν την εντολή που ισχύει για το λύκειο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ