Κατασχέθηκε ποσότητα ρεκόρ κοκαΐνης στην Θεσσαλονίκη: Η αξία ξεπερνούσε τα 100 εκατ.

Gazzetta team
Κατασχέθηκε ποσότητα ρεκόρ κοκαΐνης στην Θεσσαλονίκη: Η αξία ξεπερνούσε τα 100 εκατ.
Πάνω από 320 κιλά καθαρής κοκαΐνης κατέσχεσαν οι Αρχές και συνέλαβαν τρία άτομα που φέρονται ως ηγετικά στελέχη διεθνούς κυκλώματος

Στην κατάσχεση περισσότερων από 320 κιλά καθαρής κοκαΐνης -της μεγαλύτερης ποσότητας που έχουν κατασχέσει επί πολλά χρόνια οι Αρχές της Θεσσαλονίκης- και στη σύλληψη τριών ατόμων, που φέρονται ως ηγετικά στελέχη διεθνούς κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών, προχώρησε σήμερα η Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εφόσον η συγκεκριμένη ποσότητα κοκαΐνης έφτανε -μετά από τις προσμίξεις- στα στέκια των ουσιοεξαρτημένων ατόμων, το προσδοκώμενο παράνομο οικονομικό όφελος για το κύκλωμα υπολογίζεται πως θα ξεπερνούσε τα 100 εκατ. ευρώ.

Οι τρεις συλληφθέντες είναι δύο αλλοδαποί, ηλικίας 37 και 36 ετών (αλβανικής και κροατικής καταγωγής) και ένας 35χρονος ημεδαπός, ενώ -σύμφωνα με την Αστυνομία- αναζητείται και τέταρτο άτομο κροατικής καταγωγής, επίσης σημαντικό μέλος του κυκλώματος, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν.

Η δραστηριότητά τους αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο μεθοδικής και ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το γραφείο D.E.A. Αθηνών και τα Τμήματα Άμεσης Επέμβασης και Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Προέκυψε μάλιστα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι οι τρεις ανέλαβαν τον ρόλο της παραλαβής ποσοτήτων κοκαΐνης και την περαιτέρω διαχείριση- διακίνησή τους στην ελληνική επικράτεια.

Η σύλληψη των τριών ανδρών έγινε επ' αυτοφώρω, κατά τη διάρκεια μεταξύ τους συναλλαγής, σε συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι. Σε έρευνες που ακολούθησαν σε δύο οχήματα και σε διαμέρισμα που διέμενε ο ένας από τους άντρες, τα οποία χρησιμοποιούνταν για την παράδοση και φύλαξη των ποσοτήτων των ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 324 κιλά καθαρής κοκαΐνης, χωρισμένα σε 260 δέματα, 5.265 ευρώ και συνάλλαγμα, σχετιζόμενα με εμπορία ναρκωτικών ουσιών, πέντε κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ