Lockdown: Δεν αλλάζει η απαγόρευση κυκλοφορίας προς άνοιγμα τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Gazzetta team
Lockdown: Δεν αλλάζει η απαγόρευση κυκλοφορίας προς άνοιγμα τα πρακτορεία ΟΠΑΠ
Αναλυτικά τι θα ισχύει για τα σχολεία που ήταν να ανοίξουν την Δευτέρα, την βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ.

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την καθιερωμένη ενημέρωση της Παρασκευής, στην οποία θα ανακοινωθεί αυστηροποίηση του lockdown σε κάποιες περιοχές.

Ποιες θα είναι αυτές; Όσες στον επιδημιολογικό χάρτη έχουν κόκκινο χρώματα, με την Αττική να μπαίνει στην κατηγορία αυτή.

Πάμε να δούμε μία-μία τις κατηγορίες...

  • Καταστήματα: Αυτά που αφορούν ένδυση και υπόδηση θα λειτουργούν με το click in shop. Θα κλείνουν δηλαδή ραντεβού οι πελάτες για να μπουν μέσα, προκειμένου να δοκιμάσουν τα πράγματα που θέλουν. Για το ραντεβού θα υπάρχει επιβεβαίωση με SMS. Για όλες τις κατηγορίες επιχειρήσεων, θα επανέλθει το click away.
  • Σχολεία: Ανοίγουν την 1η Φεβρουαρίου, όπως είχε προγραμματιστεί. Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα λύκεια στις κόκκινες περιοχές που θα συνεχίσουν την τηλεκπαίδευση.
  • Βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας: Το σενάριο που ήθελε να πηγαίνει η έναρξή της από τις 21:00 στις 18:00 δεν φαίνεται να προχωράει. Άλλωστε στην Αττική υπάρχουν 5 εκατομμύρια κάτοικοι και κάτι τέτοιο ενδεχομένως να ήταν άνευ ουσίας.
  • Πρακτορεία ΟΠΑΠ: Πάνε για άνοιγμα στις πράσινες περιοχές. Στις κόκκινες θα μείνουν κλειστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ