Τα γυρίζει μετά τον σάλο ο Αυτιάς: «Διάβασα μήνυμα τηλεθεατή, εγώ στηρίζω τους γιατρούς» (vids)

Gazzetta team
Τα γυρίζει μετά τον σάλο ο Αυτιάς: «Διάβασα μήνυμα τηλεθεατή, εγώ στηρίζω τους γιατρούς» (vids)
Ο Γιώργος Αυτιάς προσπάθησε να... μαζέψει την δήλωσή του για αραχτούς γιατρούς.

Από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο έχει δημιουργηθεί μεγάλος ντόρος με μία ατάκα που είπε ο Γιώργος Αυτιάς στην εκπομπή του «Καλημέρα» στον ΣΚΑΙ.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, είχε στην εκπομπή του τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, τον διευθυντή της ΜΕΘ στο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νικόλαο Καπραβέλο, αλλά και τη Συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του ΓΝΘΑ «Η Σωτηρία», Ασημίνα Γκάγκα, με τους οποίους συζητούσε το άνοιγμα της αγοράς.

Η επίμαχη δήλωση

Εκεί λοιπόν ο κ. Καπραβέλος εξέφραζε τις έντονες ανησυχίες τους για το άνοιγμα των καταστημάτων, με τον Γιώργο Αυτιά να τον διακόπτει και να λέει: «Είπε όμως, ένα λεπτό για να μην χάσουμε την μπάλα, αν δω συνωστισμό κλείνω τα μαγαζιά και δεν περιμένω, ούτε από τον Καπραβέλο, ούτε από τον Σύψα, ούτε από κανέναν. Το είπε... Για να μην πάει όλη η αγορά στην εντατική σε λίγο, επειδή εσείς θέλετε να είστε αραχτοί και ωραίοι», είπε αρχικά, ενώ προφανώς μόλις κατάλαβε τι είπε, επιχείρησε να το μαζέψει λέγοντας: «Αραχτοί εννοώ να μην έχετε αυτή την αγωνία».

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, η ατάκα του αυτή προκάλεσε σάλος και πολλές αντιδράσεις. Όχι μόνο στα social media, αλλά και μεταξύ της ιατρικής κοινότητας.

Η απολογία

Έτσι, ο παρουσιαστής της εκπομπής, μία εβδομάδα μετά αποφάσισε να απαντήσει, έχοντας εκ νέου τον Νικόλαο Καπραβέλο. Τι είπε; Πως ουσιαστικά διάβασε μήνυμα τηλεθεατή...

«Εδώ μου έρχονται μηνύματα, πάρα πολλά. Μετέφερα ένα μήνυμα κάποιων τηλεθεατών, μου είπαν πιεστικά να το αναφέρω. Χωρίς να εφάπτεται των δικών μου πιστεύω για τους γιατρούς. Οι θέσεις οι δικές μου είναι πάγιες κ. Καπραβελό. Σταθερές και αμετακίνητες εδώ και χρόνια. Στήριξη στον γιατρό, στήριξη στον υγειονομικό, στήριξη στον νοσηλευτή. Και επίσης με τρεις υπουργούς πήγα να κόψω την καλημέρα επειδή δεν πήρατε το επίδομα. Και παράλληλα από την πρώτη στιγμή, το ξέρει και η κυρία Παγώνη, το βαρύ και ανθυγιεινό για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Γιατί είναι άδικο κάτι που δεν αφορούσε εμένα, είναι σαν μου λέτε ξαφνικά να αλλάξω πίστη, πάνω μου να μεταφέρονται πράγματα που δεν πίστεψα ποτέ», είπε χαρακτηριστικά.

Βέβαια, βλέποντας κανείς το video από το πως ειπώθηκε η ατάκα του, το προηγούμενο Σάββατο, δεν δίνει την εντύπωση πως διαβάζει μήνυμα. Ίσως να μην το ειπώθηκε σωστά, αλλά ακόμα και έτσι δεν δικαιολογείται από κάποιον με την εμπειρία του Γιώργου Αυτιά.

Η θέση Καπραβέλου

Από την πλευρά του, ο Νικόλας Καπραβέλος πήρε αμέσως μετά τον λόγο και είπε μεταξύ άλλων: «Σας ακούμε με προσοχή, σεβασμό και αγάπη. Το θέμα μου είναι οτι κάποιες απόψεις, έμειναν ασχολίαστες. Αυτό που άφησε πικρία είναι οτι ζήτησα να μιλήσω, ξέρωντας τις απόψεις σας, αλλά λόγω του άγχους της άποψής της δεν μου δώσατε τον λόγο να απαντήσω σε μία άποψη συκοφαντική και είναι ανήθικη», είπε αρχικά, δεχόμενος στη συνέχεια την εξήγηση του Γιώργου Αυτιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ