Το Υπ. Παιδείας ανακοίνωσε πως τελικά ανοίγουν τα σχολεία

Gazzetta team
Το Υπ. Παιδείας ανακοίνωσε πως τελικά ανοίγουν τα σχολεία
Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά την Δευτέρα.

Δεν έχει αλλάξει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την επαναλειτουργία των δομών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής.

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου που εξεδόθη νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, ξεκαθαρίζεται ότι τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου.

Το υπουργείο υπενθυμίζει επίσης ότι η σχετική απόφαση ελήφθη μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών.

Ήδη, έχει εκδοθεί σχετική εγκύκλιος στα σχολεία, βάσει της οποίας, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία θα αναλάβουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1.

Επίσης αύριο, τα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας θα αρχίσουν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Μπάχαλο με το άνοιγμα

Βέβαια, νωρίτερα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στον ΣΚΑΙ είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τελικά τα σχολεία: «Tίποτα δεν είναι δεδομένο: ούτε το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, ούτε το click away», δήλωσε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ, συμπληρώνοντας: «Αν όμως η επιτροπή έχει άλλα επιδημιολογικά στοιχεία και μας εισηγηθεί να μην ανοίξουν τα σχολεία, τότε δεν θα ανοίξουν…».

Θυμίζουμε οτι για το θέμα με το άνοιγμα των σχολικών μονάδων, από την αρχή του υπήρχαν πολλά προβλήματα. Και αυτό γιατί ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε ανακοινώσει την Κυριακή το άνοιγμα όλων των βαθμίδων, την Δευτέρα το πρωί ξεκαθαρίστηκε οτι δεν υπάρχει τέτοια απόφαση από την επιτροπή των ειδικών, ενώ αργότερα ανακοινώθηκε πως θα ανοίξουν μόνο τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ