Απίστευτη δήλωση του εκπροσώπου της εκκλησίας: «Εμείς ανυπακοή, η κυβέρνηση ανοχή»

Gazzetta team
Απίστευτη δήλωση του εκπροσώπου της εκκλησίας: «Εμείς ανυπακοή, η κυβέρνηση ανοχή»
Ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Αθηναγόρας προκαλεί αντιδράσεις με την δήλωσή του.

Την ώρα που οι εικόνες από πολλές εκκλησίες στην χώρα που δεν τήρησαν τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, έρχεται ο εκπρόσωπος της Ιερέας Συνόδου να ρίξει περισσότερο λάδι στην... φωτιά.

Ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Αθηναγόρας, μιλώντας στον Alpha 9.89, ρωτήθηκε για το αν οι ιερείς έδειξαν ανυπακοή, ενώ η κυβέρνηση ανοχή, απάντησε καταφατικά, συμπληρώνοντας: «Νομίζω ότι κάπως έτσι έγινε. Αλλιώς έπρεπε να είχαμε μέτρα, να ήμουν στο αυτόφωρο τώρα. Έτσι δεν είναι;».

Μάλιστα για την στάση που τήρησε η αστυνομία, η οποία δεν είχε καμία σχέση με άλλες περιπτώσεις απαγορεύσεων, απάντησε: «Κοιτάξτε. Νομίζω ότι ας πούμε η συνεννόηση, αν υπήρξε συνεννόηση σε ανώτατο επίπεδο δεν το γνωρίζω. Δεν γνωρίζω καν τι συζητήθηκε ανάμεσα στον κ. Πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο. Αλλά νομίζω ότι σοφά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εφήρμοσε αναλογικά μέτρα όπως γίνεται και στις διαδηλώσεις. Νομίζω ότι αυτό ήταν μία απόφαση δικιά του και των στελεχών της Αστυνομίας. Δηλαδή παραδείγματος χάριν εμείς δεν είχαμε καθόλου αστυνόμευση εδώ στο Ίλιον. Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι ο διοικητής του τμήματος με τους αστυνομικούς είχαν περάσει από τις εκκλησίες. Ήταν η απόφαση του κ. Χρυσοχοΐδη πιστεύω, δεν ξέρω. Δεν το ξέρω μετά βεβαιότητας. Αποφάσισε να εφαρμόσει ότι κάνει και με τις διαδηλώσεις. Και επειδή δεν είμαστε τα παιδάκια των Εξαρχείων να έχουμε καδρόνια, σιδερολοστούς και λοιπά ήταν πιο ήπια».

Μάλιστα όταν του επισημάνθηκε οτι με την στάση τους θα μπορούσαν να οδηγήσουν την κυβέρνηση στην απόφαση να σταματήσει να πληρώνει τους μισθούς τους, είπε: «Δεν θα πληρωνόμαστε, γιατί. Δεν μπορουμε να βρούμε έναν άλλον τρόπο να πληρωνόμαστε; Δεν είναι επιχείρημα αυτό. Αυτό που λέει ο κ.Νίκος είναι να κάτσουμε φρόνιμα για να πληρωνόμαστε. Με την απόφαση μας αυτή αποδείξαμε ότι δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ