Νέο σχέδιο της ΕΛΑΣ για μπλόκα και ελέγχους: Οι πέντε περιοχές που είναι στο «μικροσκόπιο»

Gazzetta team
Νέο σχέδιο της ΕΛΑΣ για μπλόκα και ελέγχους: Οι πέντε περιοχές που είναι στο «μικροσκόπιο»
Οι Αρχές προχωρούν σε νέο επιχειρησιακό σχέδιο με μπλόκα σε «κόκκινες περιοχές» για την κινητικότητα και το συγχρωτισμό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε το Σάββατο (2/1), νέο αυστηρότερο lockdown, με την αστυνομία να αλλάζει τα σχέδια της για τους ελέγχους και τα μπλόκα.

Συγκεκριμένα, οι Αρχές προχωρούν σε νέο επιχειρησιακό σχέδιο με μπλόκα σε «κόκκινες περιοχές» για την κινητικότητα και το συγχρωτισμό, σύμφωνα με τον skai.gr.

Αυτό συνεπάγεται στοχευμένους ελέγχους σε περιοχές με αύξηση κρουσμάτων.

Πέντε είναι τουλάχιστον οι περιοχές που βρίσκονται σε αυτή την φάση στο «μικροσκόπιο».

Αναλυτικότερα πρόκειται για τον Ασπρόπυργο (ο οποίος βρίσκεται σε καθεστώς lockdown ήδη εδώ και τουλάχιστον 2 εβδομάδες), το Ίλιον, το Περιστέρι, το Κερατσίνι και το Μενίδι.

Από τα 34 συνολικά αστυνομικά μπλόκα που βρίσκονται καθημερινά στην Αττική, 20 θα έχουν, όπως φαίνεται, μια στόχευση στις συγκεκριμένες επιβαρυμένες περιοχές, όπως αναφέρει ο skai.

Αυτό περιλαμβάνει, περιμετρικές «αποστειρώσεις» κεντρικών οδών με αυτό να σημαίνει ότι αυτές θα κυκλωθούν με τουλάχιστον 5 ή 6 μπλόκα που θα ελέγχουν τις αιτίες μετακινήσεις, έλεγχο για αυστηρή τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21:00-05:00, και απομάκρυνση πολιτών από πλατείες και δημόσιους χώρους.

Παράλληλα θα υπάρχουν περιπολίες για αποτροπή του «click away» και επιτήρηση σε εκκλησίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ