Αλλαγή στον τρόπο μετακίνησης: Τι ισχύει για σήμερα και αύριο

Gazzetta team
Αλλαγή στον τρόπο μετακίνησης: Τι ισχύει για σήμερα και αύριο
Οι αλλαγές στον τρόπο μετακίνησης που ισχύουν για σήμερα και για αύριο.

Αν και οι λοιμωξιολόγοι σε όλες τους τις εμφανίσεις τόνιζαν να μην υπάρχουν μετακινήσεις αυτές τις μέρες, για σήμερα και για αύριο λόγω των ημερών θα υπάρχουν εξαιρέσεις.

Θα μπορεί δηλαδή μία οικογένεια να πάει σε ένα συγγενικό ή φιλικό σπίτι για να το καθιερωμένο ρεβεγιόν, υπό τον όρο τα άτομα που θα είναι στο σπίτι να μην ξεπερνάνε τα 9.

Προκειμένου όμως να γίνει αυτή η μετακίνηση, ο κωδικός νούμερο 6 στα SMS και στα έντυπα κυκλοφορίας που αφορά την σωματική άσκηση, για αυτές τις δύο ημέρες (24-25/12) θα «καλύπτει» την μετακίνηση των πολιτών.

Προσοχή όμως στην βραδινή απαγόρευση, καθώς μπορεί οι μετακινήσεις να έγιναν λίγο πιο ελαστικές, όμως από τις 22:00 και μετά, αν κάποιος είναι έξω και δεν δικαιολογεί την μετακίνησή του για ιατρικούς ή επαγγελματικούς λόγους, σε ενδεχόμενο έλεγχο θα κινδυνεύει με βεβαίωση προστιμου 300 ευρώ.

Ο ίδιος κωδικός ισχύει και για όσους θέλουν να επισκεφτούν τους ιερούς ναούς σε όλη την χώρα, όπου και εκεί θα τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα.

Αξίζει να τονίσουμε και να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή οι πολίτες πως αυτές οι δύο εξαιρέσεις, δεν ισχύουν για όλη την περίοδο των εορτών, αλλά μόνο για σήμερα Πέμπτη και για αύριο Παρασκευή.

Από το Σάββατο επιστρέφουμε στα γνωστά που ισχύουν από τον Νοέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ημερομηνίες - «κλειδιά»: Τα σενάρια για σταδιακή άρση του lockdown
«Μόλις δόλωσα 300 ευρώ κλήση για να δούμε…»: Έκανε δόλωμα την κλήση για παράνομο ψάρεμα στην Εύβοια (vid)