Συναγερμός σε ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ: Δύο συλλήψεις στη Ρόδο για κατασκοπεία!

Gazzetta team
Συναγερμός σε ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ: Δύο συλλήψεις στη Ρόδο για κατασκοπεία!
Ο πρώτος από τους συλληφθέντες φέρεται να κατέγραφε (φωτογραφίες και βίντεο) τις κινήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή (σ.σ. κυρίως τα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού) και έστελνε στο υλικό στον δεύτερο, ο οποίος εργάζεται στο τουρκικό προξενείο του νησιού.

Συναγερμός έχει σημάνει σε ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ μετά τη σύλληψη δύο ατόμων ελληνικής υπηκοότητας στη Ρόδο με την κατηγορία της κατασκοπείας και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία.

Οι συλλήψεις έγιναν από την Κρατική Ασφάλεια και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., ο ένας από τους συλληφθέντες εργάζεται σε επιβατικό πλοίο, που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια διασύνδεσης της νήσου Ρόδου με τη νήσο Μεγίστη (Καστελόριζο) και ο έτερος εργάζεται σε Προξενική Αρχή στη Ρόδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος από τους συλληφθέντες φέρεται να κατέγραφε (φωτογραφίες και βίντεο) τις κινήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή (σ.σ. κυρίως τα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού) και έστελνε στο υλικό στον δεύτερο, ο οποίος εργάζεται στο τουρκικό προξενείο του νησιού.

Η διερεύνηση της υπόθεσης έγινε σε στενή συνεργασία με την ΕΥΠ και τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου.