ΕΔΕ για τρεις συνοριοφύλακες και έναν αστυνομικό που εμφανίζονται να χτυπούν πρόσφυγες στη Λέσβο (vid)

Gazzetta team
ΕΔΕ για τρεις συνοριοφύλακες και έναν αστυνομικό που εμφανίζονται να χτυπούν πρόσφυγες στη Λέσβο (vid)
Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τρεις συνοριοφύλακες και ένας αστυνομικός, έπειτα από δημοσιοποίηση βίντεο, στο οποίο εμφανίζονται να χτυπούν δύο πρόσφυγες κατά τη διάρκεια ελέγχου στη Λέσβο.

Ένορκη διοικητική εξέταση σε βάρος τριών συνοριοφυλάκων και ενός αστυνομικού, που εμφανίζονται σε βίντεο να χτυπούν δύο πρόσφυγες κατά τη διάρκεια ελέγχου στη Λέσβο, διέταξε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλης Καραμαλάκης. Και οι τέσσερις εμπλεκόμενοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης ανατέθηκε στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Το βίντεο ήρθε στο «φως» την Παρασκευή (11/12) από την «Εφημερίδα των Συντακτών». Σε αυτό εμφανίζονται οι ένστολοι να χτυπούν δύο πρόσφυγες στη Λέσβο. Οι πρόσφυγες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, επέστρεφαν στον καταυλισμό από το σούπερ μάρκετ, όταν τους σταμάτησαν για έλεγχο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει: «Σχετικά με βίντεο, που διακινείται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και απεικονίζει τρεις συνοριακούς φύλακες και αστυφύλακα να ασκούν βία σε βάρος ατόμων κατά την διάρκεια ελέγχου στο νησί της Λέσβου, ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη η διερεύνηση του περιστατικού ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Παράλληλα, διετάχθει σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα».

Δείτε το βίντεο: