Δημοσκόπηση Alco: Το 42% των Ελλήνων είναι επιφυλακτικοί με το εμβόλιο (pics)

Gazzetta team
Δημοσκόπηση Alco: Το 42% των Ελλήνων είναι επιφυλακτικοί με το εμβόλιο (pics)
Τι πιστεύουν οι πολίτες για τo εμβόλιο του κορονοϊού και κατά πόσο θα εμπιστεύονταν να το κάνουν αμέσως μόλις έρθει στη χώρα μας, σε ποιον βαθμό είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης.

Προβληματισμένοι και επιφυλακτικοί εμφανίζονται σχεδόν οι μισοί πολίτες, σχετικά με το εμβόλιο σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Open.

Συγκεκριμένα το 42% των ερωτηθέντων λέει πως θα περιμένει και δεν θα κάνει άμεσα το εμβόλιο ενώ το 33% τονίζει πως θα εμβολιαστεί άμεσα.

Παράλληλα ένα 19% λέει πως δεν θα εμβολιαστεί.

Στις ηλικίες 16-24 ετών το 64% λέει πως θα περιμένει, το 24% πως δεν θα εμβολιαστεί και μόλις το 9% πως θα το κάνει. Στις ηλικίες 24-44 το ποσοστό που θα περιμένει είναι 43% ενώ αρνητικό είναι το 29% και θα πάει άμεσα το 20%.

Στις μεγαλύτερες ηλικίες τα πράγματα αλλάζουν καθώς στην ομάδα 45-64 ετών το 42% λέει πως θα περιμένει, το 37% πως θα πάει άμεσα για εμβολιασμό και μόλις το 15% δεν θα εμβολιαστεί. Από 65 ετών και άνω το 51% λέει θα εμβολιαστεί, το 31% πως θα περιμένει και μόλις το 11% δεν θα πάει καθόλου.

Συντριπτική, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco, είναι η άποψη για τους επιστήμονες για τον κορονοϊό καθώς το 64% θεωρεί πως κάνει καλά τη δουλειά της, το 24% όχι και ένα 12% ΔΞ/ΔΕ.

Για τα μέτρα της κυβέρνησης

Το 54% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας ενώ το 40% δηλώνει ικανοποιημένο. Στην ίδια ερώτηση το Νοέμβριο το ποσοστό ήταν 52% και 43% αντίστοιχα ενώ το Μάιο ήταν 15% και 84%.