Σκληρό lockdown στο χωριό Ραπτόπουλο Ευρυτανίας

Gazzetta team
Σκληρό lockdown στο χωριό Ραπτόπουλο Ευρυτανίας
Σε εβδομαδιαία καραντίνα με υποχρεωτική παραμονή στο σπίτι τίθενται οι κάτοικοι του χωριού Ραπτόπουλο στην Ευρυτανία για λόγους δημόσιας υγείας.

«Για επιτακτικούς λόγους» και «σοβαρό κίνδυνο δημόσιας υγείας», ετέθη σε καραντίνα το χωριό Ραπτόπουλο στην Ευρυτανία αφού υπάρχουν πολλά τα κρούσματα κορονοϊού.

Οι κάτοικοι του χωριού των Αγράφων τίθενται σε κατ’ οίκον περιορισμό με χθεσινή απόφαση που λήφθηκε έκτακτη σύσκεψη που έγινε στο θάλαμο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας .

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, αποφασίσθηκε η λήψη περιοριστικών μέτρων.

Για τις επόμενες επτά ημέρες και έως τις 15 Δεκεμβρίου, λοιπόν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΓΠΠ, θα ισχύσει στο Ραπτόπουλο:

Αναλυτικά αποφασίστηκε

  • Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων του ως άνω χωριού και η προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησής τους εκτός των ορίων της γεωγραφικής ενότητας των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου τους.
  • Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Αγράφων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του χωριού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  • Τα εν λόγω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από την έκδοση της απόφασης και για 7 ημέρες, ήτοι έως 15-12-2020, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή τους.
  • Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του χωριού Ραπτόπουλο.