Έκρηξη σε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων στη Σαουδική Αραβία: Χτυπήθηκε από νάρκη

Gazzetta team
Έκρηξη σε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων στη Σαουδική Αραβία: Χτυπήθηκε από νάρκη
Ένα πετρελαιοφόρο ελληνικών συμφερόντων, με μαλτέζικη σημαία, χτυπήθηκε από νάρκη στη Σαουδική Αραβία, όπως μεταδίδει το Aljazeera!

Μια έκρηξη κατέστρεψε το πετρελαιοφόρο ελληνικών συμφερόντων Agrari, με σημαία Μάλτας, στα ανοικτά των ακτών της Σαουδικής Αραβίας (Shuqaiq) στην Ερυθρά Θάλασσα, κοντά στα σύνορα με την Υεμένη, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Aljazeera, επικαλούμενο πηγές του.

Μια δήλωση από το πλήρωμα του Agrari, που μεταφέρει το Associated Press, αναφέρει πως το δεξαμενόπλοιο «δέχθηκε επίθεση από άγνωστη πηγή».

«Το Agrari χτυπήθηκε περίπου 1 μέτρο πάνω από την ίσαλο γραμμή και υπέστη ζημιά. Έχει επιβεβαιωθεί ότι το πλήρωμα είναι ασφαλές και δεν υπήρξαν τραυματισμοί», προσθέτει.

Το πλοίο εξακολουθεί να πλέει κοντά στην ακτή, ενώ έχουν επιβιβαστεί σε αυτό Σαουδάραβες αξιωματούχοι, ανέφερε η εταιρεία. Η Σαουδική Αραβία, σημειώνει το Aljazeera, δεν έκανε γνωστό αμέσως το περιστατικό.

Η Ambrey, μια βρετανική εταιρεία ασφαλείας, απέδωσε την έκρηξη σε νάρκη.

Μόλις την περασμένη Δευτέρα, να σημειώσουμε, αντάρτες Χούθι της Υεμένης επιτέθηκαν με πύραυλο σε μια εγκατάσταση πετρελαίου στην πόλη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, επίσης στην Ερυθρά Θάλασσα.