Η ΔΙΑΣ σταμάτησε όχημα για έλεγχο και τελικά έδωσαν τις πρώτες βοήθειες σε έναν από τους επιβαίνοντες

Gazzetta team
Η ΔΙΑΣ σταμάτησε όχημα για έλεγχο και τελικά έδωσαν τις πρώτες βοήθειες σε έναν από τους επιβαίνοντες
Ο ένας από τους επιβαίνοντες ένιωσε αδιαθεσία και τελικά χρειάστηκε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Απρόσμενα εξελίχτηκε ένας τυχαίος έλεγχος που πραγματοποίησαν σε όχημα δικυκλιστές της ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής.

Οι αστυνομικοί, αφού ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο, ζήτησαν από τους επιβαίνοντες να ακολουθήσουν τις εντολές τους για να γίνει αστυνομική έρευνα.

Ο ένας εκ των δύο ελεγχόμενων, όμως, καθώς βγήκε από το όχημα ζήτησε την άμεση βοήθεια των αστυνομικών, αφού -όπως είπε- ζαλιζόταν και δυσκολευόταν να αναπνεύσει, αναφέρει το lawandorder.gr.

Οι αστυνομικοί αφού διαπίστωσαν ότι δεν πρόκειται για ψεύτικη «σκηνή», ώστε να τους αποπροσανατολίσει από τον έλεγχο, σταμάτησαν τον έλεγχο και επιδόθηκαν σε πρώτες βοήθειες.

Μάλιστα, χρειάστηκε να του κάνουν και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση για να του διευκολύνουν την αναπνοή. Μετά από λίγα λεπτά προσήλθε το ΕΚΑΒ που μετέφερε τον ασθενή στο πλησιέστερο νοσοκομείο, ώστε να του παρασχεθούν οι απαραίτητες ιατρικές βοήθειες.

Μετά το… ιατρικό συμβάν οι αστυνομικοί συνέχισαν τη διαδικασία του ελέγχου, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν λαθραία καπνικά προϊόντα και συγκεκριμένα 600 καπνούς 2 ειδών και 1.440 πακέτα λαθραία τσιγάρα.

Σχηματίστηκε δικογραφία και ο ένας συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ ο ασθενής είναι κρατούμενος στο νοσοκομείο όπου διακομίσθηκε.