«Μια βαφή προλαβαίνω;»: Χαμός στα κομμωτήρια που θύμιζαν... καφετέριες!

Gazzetta team
«Μια βαφή προλαβαίνω;»: Χαμός στα κομμωτήρια που θύμιζαν... καφετέριες!
​Με... καφετέριες έμοιαζαν τα κομμωτήρια στην Αθήνα την Κυριακή (8/11), δεύτερη μέρα του νέου lockdown στη χώρα.

Hταν τα μόνα σημεία στην Αθήνα όπου οι πελάτες μπορούσαν να πιούν τον καφέ τους ενώ κάθονταν.

Φυσικά, όση ώρα επέτρεπε το προγραμματισμένο ραντεβού τους και μόνο σε χάρτινες ή πλαστικές συσκευασίες μιας χρήσης. «Επειδή και εγώ δούλευα, ένας τρόπος για να ηρεμήσω ήταν να έρθω εδώ σήμερα», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Βάσω Μαραγκού, πίνοντας τον καφέ της, ενώ περίμενε να «πιάσει» η βαφή, έξω από κομμωτήριο στο Παγκράτι.

«Το μπούγιο έγινε την Παρασκευή, μόλις άκουσαν τα μέτρα έτρεξαν όλοι»

«Όταν γνωρίζεις ότι από σήμερα δεν θα μπορείς να πας πουθενά, είναι μια διέξοδος», επιβεβαιώνει μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Όλγα Παπαδημητρίου όσο περιποιείται τα άνω άκρα της. Σήμερα δεν άνοιξαν όλα τα κομμωτήρια, καθώς ο περισσότερος κόσμος εξυπηρετήθηκε μέχρι το Σάββατο (7/11). Έτσι, η κίνηση ήταν πιο ομαλή σε σχέση με την Παρασκευή, ημέρα ανακοίνωσης των νέων περιορισμών στις μετακινήσεις.

«Το μπούγιο έγινε την Παρασκευή. Μόλις άκουσαν τα μέτρα έτρεξαν όλοι. Μας έλεγαν ''συγγνώμη μια βαφή προλαβαίνω; Ένα μανικιούρ;'' Δουλεύαμε πέντε άτομα και πάλι δεν φτάναμε. Θέλαμε και άλλα χέρια», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η τεχνίτρια νυχιών, Γεωργία Σταθοπούλου. «Σήμερα έχουν έρθει όσοι φοβόντουσαν να έρθουν όταν είχαμε πολυκοσμία. Πιο πολύ μεγάλοι άνθρωποι, ευπαθείς ομάδες», πρόσθεσε.

«Περίπου 180 τα ραντεβού ήταν για την επόμενη εβδομάδα»

«Ανοίξαμε για να εξυπηρετήσουμε όσους έχουν ξεμείνει. Μεροκάματο δεν θα βγάλουμε, πιο πολύ εξυπηρέτηση κάνουμε», αναφέρει ο Βασίλης Θεοχάρης, που εργάζεται ως κουρέας τριάντα χρόνια. Ωστόσο, η εικόνα διαφέρει από περιοχή σε περιοχή και ανάλογα με το μέγεθος του κομμωτηρίου.

«Όσες ώρες και να είμασταν ανοιχτά θα είχε κόσμο», είπε η Βίκυ Πέτα, που διατηρεί κομμωτήριο στο Χαϊδάρι και σήμερα είχε στη βάρδια επτά άτομα.

Την ίδια εικόνα περιγράφει στο ΑΠΕ και ο κομμωτής Σταμάτης Καραΐσκος, ο οποίος έχει την επιχείρηση του στην Καστέλλα. «Απ' έξω είναι έξι άτομα και μέσα άλλα έξι. Γύρω στα 180 ήταν τα ραντεβού την επόμενη εβδομάδα. Αυτοί δεν κατάφεραν να εξυπηρετηθούν».

Τα κομμωτήρια μαζί με τους φούρνους, τα συνοικιακά μπακάλικα, τα καφέ που πωλούν στο χέρι, τα εστιατόρια που κάνουν διανομή, τα εφημερεύοντα φαρμακεία και τα βενζινάδικα αποτέλεσαν τις μόνες εμπορικές επιχειρήσεις που παρέμειναν εν λειτουργία σήμερα.