Χαρδαλιάς: «Είμαστε ανοιχτοί για όλα τα αθλήματα, αλλά όχι με rapid τεστ που είναι φθηνά!» (vid)

Gazzetta team
Χαρδαλιάς: «Είμαστε ανοιχτοί για όλα τα αθλήματα, αλλά όχι με rapid τεστ που είναι φθηνά!» (vid)
«Ανοιχτοί» για διεξαγωγή αθλημάτων αρκεί να τηρούνται πρωτόκολλα όμοια της Super League 1, τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Στην ενημέρωση της Τρίτης (3/11) για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην χώρα μας, ο Νίκος Χαρδαλιάς, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στους αγώνες της Super League, της Basket League και τα ευρωπαϊκά ματς.

Να υπενθυμίσουμε πως, επιτρέπεται η διεξαγωγή αγώνων σε αυτές τις κατηγορίες.

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων που αφορούν το νομό Θεσσαλονίκης και Σερρών που είναι σε κατάσταση συναγερμού και θα ισχύσουν και σε όποιους νομούς μπουν στην ίδια κατηγορία, στο μέλλον ανέφερε πως:

«Πρόσθετα μέτρα ισχύουν για τον αθλητισμό καθώς καθώς για τις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών προβλέπονται τα εξής: Αναστέλλεται κάθε αθλητική δραστηριότητα, επιτρέπεται μόνο η ατομική άσκηση και μόνο σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους. Επίσης, αναστέλλεται στις αθλητικές εγκαταστάσεις των περιοχών αυτών οι αγώνες και μόνο της Super League και της Basket League ενώ επιτρέπονται οι ευρωπαϊκοί αγώνες Champions League, Europa League, Euroleague και Basket Champions League».

«Δεν στοχοποιούμε καμία κατηγορία επαγγελματιών, ανθρώπων ή κλάδων. Τα κριτήριά μας είναι απόλυτα επιδημιολογικά. Δεν κάνουμε τίποτα διαφορετικό, απ'ότι γίνεται παγκόσμια. Κάνουμε αυτό που μας προτείνουν οι ειδικοί. Δίνουμε χώρο και προασπίζουμε το σύστημα υγείας. Προέχει η ανθρώπινη ζωή», τόνισε μεταξύ άλλων.

Στο ερώτημα γιατί επιτρέπονται οι αγώνες στις «μεγάλες» κατηγορίες και όχι στην Super League 2 και σε «μικρότερες» κατηγορίες απάντησε: «Ο λόγος που πάρθηκε αυτή η απόφαση είναι πως στην Super και Basket League και φυσικά στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ακολουθούνται τα ευρωπαϊκά υγειονομικά πρωτόκολλα με καθημερινά τεστ κάθε εβδομάδα σε όλους τους αθλητές και όλους του συνοδούς. Ανοιχτοί είμαστε και στην Super League 2 και σε όλες τις εθνικές κατηγορίες και τα αθλήματα αλλά χωρίς εκπτώσεις στην δημόσια υγεία. Είμαστε εδώ για να μας υποβάλλουν συγκεκριμένες προτάσεις και συγκεκριμένα πρωτόκολλα που θα εφαρμόζουν ακριβώς ότι και στην Super League. Όχι με διάφορα rapid test επειδή είναι φθηνά αλλά με μοριακό έλεγχο», ανέφερε.

«Είμαστε έτοιμοι και ανοιχτοί σε αυτή την συζήτηση. Σέβομαι πραγματικά και αισθάνομαι ότι έχω υπηρετήσει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στην πορεία μου αυτή. Δεν μπορεί να ακούγεται οτι τελειώνει για πάντα ο ερασιτεχνικός αθλητισμός επειδή για ένα μήνα θα χρειαστεί ο καθένας μας προφανώς να κάνει υπομονή, προφανώς να θυσιάσει το δικαίωμά του στην άθληση. Είναι ώρα ευθύνης...», τόνισε.