Μητροπολίτης στην Κρήτη: «Αν κολλάει θα ήμασταν πρώτοι στον τάφο»

Gazzetta team
Μητροπολίτης στην Κρήτη: «Αν κολλάει θα ήμασταν πρώτοι στον τάφο»
Ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, Δαμασκηνός με αφορμή το ντόρο που ξεσηκώθηκε από τη θυροκόλληση ανακοίνωσης στις κλινικές του νοσοκομείου Χανίων για Θεία Κοινωνία, έκανε το δικό του σχόλιο.

Φαίνεται πως παρά την ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων στην χώρα, οι εκπρόσωποι της εκκλησίας συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα στον δικό τους σκοπό, αδιαφορώντας για το τί γίνεται σε όλη την Ελλάδα.

Ένα ακόμη παράδειγμα αποτελεί ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, Δαμασκηνός, ο οποίος αποφάσισε να σχολιάσει την ανακοίνωση που υπήρξε σε νοσοκομείο των Χανιών, η οποία καλούσε ακόμα και τους ασθενεις με κορονοϊό να κοινωνήσουν, λέγοντας: «Η Θεία Κοινωνία, το έχω ξαναπεί, αποτελεί κόκκινη γραμμή για εμάς. Ακόμη και ασθενής με κορονοϊό να μου το ζητούσε θα πήγαινα προσωπικά να τον κοινωνήσω. Παρακαλώ πάρα πολύ, ο καθένας τα όριά του. Η Εκκλησία συντάσσεται με τα μέτρα της πολιτείας, αλλά διαφωνεί με το θέμα της Θείας Κοινωνίας. Όσοι πιστεύουν έχουν κάθε δικαίωμα να το επιζητούν και είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο», τόνισε χαρακτηριστικά, στην ουσία κλείνοντας τα μάτια σε όσα συμβαίνουν.

Συνέχισε δε λέγοντας: «Όποιοι διαφωνούν ας πάρουν και τη θέση του υπεύθυνου της τοπικής Εκκλησίας. Ερωτώ: πόσοι άνθρωποι θα ήθελαν τη Θεία Κοινωνία αυτές τις τελευταίες στιγμές της ζωής τους; Αν κολλάει με τη Θεία Κοινωνία, οι πρώτοι που θα έπρεπε να είμαστε στον τάφο θα ήταν οι ιερείς. Επαναλαμβάνω, ας περιοριστεί ο καθένας στα όριά του...».

Το ότι τόσοι και τόσοι ιερείς έχουν νοσήσει και έχουν νοσηλευθεί, είναι άραγε... ως μη γενόμενο;