Μαυροειδάκος: «Δημοκράτες και όχι Χρυσαυγίτες οι αστυνομικοί, δεν υπάρχει πια ο χωροφύλακας της επταετίας»

Gazzetta team
Μαυροειδάκος: «Δημοκράτες και όχι Χρυσαυγίτες οι αστυνομικοί, δεν υπάρχει πια ο χωροφύλακας της επταετίας»
Μικρογραφία της κοινωνίας χαρακτήρισε το αστυνομικό σώμα ο Στράτος Μαυροειδάκος, γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, σχολιάζοντας την πρόσφατη δήλωσή του ότι οι αστυνομικοί δεν είναι Χρυσαυγίτες.

Μια μικρογραφία της κοινωνίας τόνισε ο Στράτος Μαυροειδάκος, γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, πως είναι το αστυνομικό σώμα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Μαυροειδάκος σχολίασε την πρόσφατη δήλωσή του ότι οι αστυνομικοί δεν είναι Χρυσαυγίτες και, όπως είπε, «η αστυνομία έχει λοιδορηθεί, ενώ το εκλογικό ποσοστό της Χρυσής Αυγής δεν ήταν στην αστυνομία μεγαλύτερο ή μικρότερο από αλλού».

Δήλωσε, δε, ότι «υπήρχαν άνθρωποι που ψήφιζαν Χρυσή Αυγή, όπως συνέβη σε όλη την κοινωνία, μπορεί να υπήρχαν μεμονωμένα περιστατικά ή επιχειρησιακά λάθη, ωστόσο οι αστυνομικοί είναι επαγγελματίες και δημοκράτες» και πρόσθεσε ότι η «νόμιμη βία που χρησιμοποιεί μερικές φορές η ΕΛ.ΑΣ. και οι αστυνομικές επεμβάσεις οδήγησαν σε παρεξηγήσεις».

«Οι Έλληνες αστυνομικοί είναι δημοκράτες. Αυτό θέλω να τονίσω. Έχει αλλάξει. Δεν υπάρχει πια ο χωροφύλακας της επταετίας. Εμείς για αυτό παλεύουμε», σημείωσε ο κ. Μαυροειδάκος.

Ανάλυση του 2014 ανέφερε ότι πάνω από το 50% των αστυνομικών ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή

Να θυμίσουμε, βέβαια, ότι από την ανάλυση, το 2014, των ψήφων σε εκλογικά τμήματα της πρωτεύουσας -κυρίως στις περιοχές των Αμπελοκήπων και στην Καισαριανή- όπου ψηφίζουν μαζικά περίπου 5.000 αστυνομικοί, που υπηρετούν σε αστυνομικές υπηρεσίες της Αθήνας, το ποσοστό της Χρυσής Αυγής κυμαινόταν από 19%-24% και ήταν το μεγαλύτερο σε ολόκληρη την πρωτεύουσα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η οργάνωση σε περιοχές όπως ο Άγιος Παντελεήμονας ή η Κυψέλη, όπου θεωρείται ότι είχε ισχυρά ερείσματα, συγκέντρωνε ποσοστό από 15 έως 18%!

Εκείνη την περίοδο, δε, με βάση και την παραπάνω ανάλυση, σε αρκετά δημοσιεύματα και τηλεοπτικά ρεπορτάζ αναφέρθηκε ότι πάνω από το 50% των αστυνομικών ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή. Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. είχε κάνει λόγο για «επισφαλείς για εξαγωγή συμπερασμάτων» εκτιμήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο ακριβώς φαινόμενο είχε παρατηρηθεί στις εθνικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012. Σε εκείνες τις αναμετρήσεις, στα 10 εκλογικά τμήματα της περιοχής Αμπελοκήπων, όπου ψήφιζαν αστυνομικοί, το ποσοστό της Χρυσής Αυγής ήταν διπλάσιο έως τριπλάσιο του μέσου όρου.