Δίκη Χρυσής Αυγής: Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για τις συλλήψεις και τις φυλακές

Gazzetta team
Δίκη Χρυσής Αυγής: Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για τις συλλήψεις και τις φυλακές
Υπάρχει ιδιαίτερη πρόβλεψη και γι’ αυτούς που πλέον δεν έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους, καθώς το τελευταίο που θα ήθελαν στην Αστυνομία είναι εντάσεις κι επεισόδια μέσα στα κρατητήρια.

Σε πλήρη ετοιμότητα είναι η ειδική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. (αποτελείται από αστυνομικούς της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας) που έχει συσταθεί για τις συλλήψεις των καταδικασμένων της Χρυσής Αυγής, μόλις ολοκληρωθεί η δικονομική διαδικασία.

Όπως έχουμε αναφέρει πρόκειται για μία ομάδα περίπου 80 αστυνομικών, η οποία διαιρείται σε υποομάδες των 4-6 ανδρών ανάλογα με την επικινδυνότητα και τον βαθμό αντίστασης που ενδεχομένως να συναντήσουν. Βέβαια, πηγές της ΕΛ.ΑΣ., σημειώνουν ότι είναι πολύ πιθανό αρκετοί από τους καταδικασθέντες να παραδοθούν μόνοι τους είτε στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα είτε στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να δείξουν συνεργάσιμοι και να το έχουν ως «χαρτί» για την έφεση και την αίτηση πρόωρης αποφυλάκισης.

Πρώτα στη ΓΑΔΑ, μετά στις φυλακές

Την ίδια ώρα, στη ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα στον 7ο όροφο που βρίσκονται τα κεντρικά κρατητήρια έχει υπάρξει πρόβλεψη για... κενές θέσεις, ώστε αρχικά να οδηγηθούν εκεί οι συλληφθέντες. Μάλιστα, υπάρχει ιδιαίτερη πρόβλεψη και γι’ αυτούς που πλέον δεν έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους, καθώς το τελευταίο που θα ήθελαν στην Αστυνομία είναι εντάσεις κι επεισόδια μέσα στα κρατητήρια. Από εκεί θα μεταφερθούν στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών και από εκεί στη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αθηνών, για τα σωφρονιστικά καταστήματα που έχει επιλέξει ο δικαστικός λειτουργός.

Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής έχει εκπονήσει δικό της σχεδιασμό για τα σωφρονιστικά καταστήματα στα οποία θα γίνει ο εγκλεισμός των καταδικασθέντων. Εκεί αρχικά θα μείνουν σε καραντίνα 14 ημερών και θα υποβληθούν σε τεστ για τον κορονοϊό Covid-19 και μετά θα οδηγηθούν σε κελιά, μακριά από τυχόν έγκλειστους τρομοκράτες ή αντιεξουσιαστές. Επίσης, θα προαυλίζονται μόνοι τους για λόγους ασφαλείας ενώ και εκεί θα υπάρχει πρόβλεψη για το ποιος θα μένει με ποιον ανάλογα με τις σχέσεις τους.

Όσον αφορά την ολοκλήρωση της δικονομικής διαδικασίας, ενδεχομένως να τελειώσει την Τρίτη.

Πηγή: Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ