Προκλητικά αμετανόητος ο Μιχαλολιάκος: «Είμαι υπερήφανος γιατί διώκομαι για τις ιδέες μου»

Gazzetta team
Προκλητικά αμετανόητος ο Μιχαλολιάκος: «Είμαι υπερήφανος γιατί διώκομαι για τις ιδέες μου»
Με δήλωσή του μετά την ανακοίνωση των ποινών, ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, λέει πως «ήμασταν κίνημα εθνικής αντίστασης» ​καλεί σε αντίσταση τους Έλληνες, ενώ τονίζει ότι είναι υπερήφανος για τις ιδέες του.

Λίγο μετά την ανακοίνωση των ποινών από το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ο αρχηγός της, Νίκος Μιχαλολιάκος, με δήλωσή του τονίζει «αυτή η καταδίκη είναι δίωξη πολιτική και όχι ποινική. Καταδίκασαν τον εθνικισμό. Καταδίκασαν την ιδέα και όχι εγκλήματα».

Σημειώνει, δε, παραμένοντας αμετανόητος, πως «η Χρυσή Αυγή δεν ήταν εγκληματική οργάνωση. Ήταν το κίνημα της εθνικής αντίστασης ενάντια στην ξενοκρατία των μνημονίων και του ραγιαδισμού. Η απόφαση του δικαστηρίου ορίζει σαν έγκλημα τον εθνικισμό. Οι Έλληνες πρέπει να αντισταθούν στην ποινικοποίηση του ιδεολογικού αγώνα των Ελλήνων για εθνική αξιοπρέπεια. Είμαι υπερήφανος γιατί διώκομαι για τις ιδέες μου».

Ολόκληρη η δήλωσή του:

Απεδείχθη περίτρανα αυτό που ισχυριζόμουν από την πρώτη στιγμή των διώξεων του 2013.

Αυτή η καταδίκη είναι δίωξη πολιτική και όχι ποινική και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι επιβλήθηκαν βαριές ποινές στην ηγεσία της Χρυσής Αυγής παρόλο που δεν καταδικάστηκε για την οποιαδήποτε πράξη.

Καταδίκασαν τον εθνικισμό. Καταδίκασαν την Ιδέα και όχι εγκλήματα. Η Χρυσή Αυγή δεν ήταν εγκληματική οργάνωση.

Ήταν το Κίνημα της εθνικής αντίστασης ενάντια στην ξενοκρατία των μνημονίων και του ραγιαδισμού.

Η απόφαση του δικαστηρίου ορίζει σαν έγκλημα τον εθνικισμό. Οι Έλληνες πρέπει να αντισταθούν στην ποινικοποίηση του ιδεολογικού αγώνα των Ελλήνων για εθνική αξιοπρέπεια.

Είμαι υπερήφανος γιατί διώκομαι για τις Ιδέες μου.

Ν.Γ. Μιχαλολιάκος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ