Νέα περιοριστικά μέτρα: Πόσα άτομα επιτρέπονται από σήμερα στα Ι.Χ (pic)

Gazzetta team
Νέα περιοριστικά μέτρα: Πόσα άτομα επιτρέπονται από σήμερα στα Ι.Χ (pic)
Οι αλλαγές που θα ισχύουν από σήμερα σχετικά με τους επιβάτες στα αυτοκίνητα.

Την Παρασκευή το απόγευμα, ο Νίκος Χαρδαλιάς γνωστοποίησε την ενεργοποίηση του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας, ο οποίος προβλέπει τι μέτρα θα υπάρχουν σε κάθε περιφέρεια ανάλογα με τα κρούσματα που θα έχει.

Πατώντας λοιπόν πάνω όποια τον ενδιαφέρει, κάθε πολίτης θα μπορεί να βλέπει τι μέτρα θα ισχύουν σε κάθε κατηγορία. Από τα καταστήματα μέχρι και το πόσοι επιβάτες θα μπορούν να μπαίνουν σε ένα ταξί ή σε ένα ΙΧ.

Για το πρώτο, θα τους ενημερώνει ο οδηγός αν είναι παραπάνω από όσο πρέπει, όμως για το δεύτερο άπαντες πρέπει να είναι ενημερωμένοι, προκειμένου να μην βρεθούν προ εκπλήξεως και κληθούν να πληρώνουν 150 ευρώ.

Ας δούμε κάποια παραδείγματα…

Η Θεσσαλονίκη, αυτή τη στιγμή είναι κίτρινη, άρα είναι στο επίπεδο 2 της απλής επιτήρησης. Εκεί λοιπόν δεν υπάρχει κανένας περιορισμός των επιβατών στα Ι.Χ.

Στην Αττική τώρα που είναι πορτοκαλί και είναι στο επίπεδο 3 της αυξημένης επιτήρησης, υπάρχει περιορισμός και επιτρέπονται μέχρι 4 άτομα σε ένα Ι.Χ.

Κόκκινη, αυτή τη στιγμή δεν είναι καμία περιοχή. Αν όμως γίνει, τότε εκεί θα επιτρέπονται μέχρι 3 άτομα στα Ι.Χ και μόλις 1 (εκτός από τον οδηγό στα ταξί).

Για αυτό καλό είναι να κοιτάζετε το site covid19.gov.gr πριν πάτε κάπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ