Η εξήγηση Σύψα για το κλείσιμο των περιπτέρων: «Το αλκοόλ μας φέρνει πιο κοντά» (vid)

Gazzetta team
Η εξήγηση Σύψα για το κλείσιμο των περιπτέρων: «Το αλκοόλ μας φέρνει πιο κοντά» (vid)
Ο Νίκος Σύψας εξήγησε τους λόγους που πάρθηκε η απόφαση για το κλείσιμο των περιπτέρων τα μεσάνυχτα.

Αυτό που υπήρχε ως φήμη και αργότερα ως πληροφορία για το κλείσιμο των περιπτέρων τα μεσάνυχτα, επιβεβαιώθηκε χθες το απόγευμα από τον Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος ανακοίνωσε ανακοίνωσε περιορισμό λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης από τα μεσάνυχτα έως τις 05:00 το πρωί.

Τους λόγους που φτάσαμε σε αυτή την απόφαση εξήγησε χθες το βράδυ στο Mega ο Νίκος Σύψας και θυμίζει αρκετά αυτόν σχετικά με τα beach bar που είχε ληφθεί το καλοκαίρι.

«Ανήκε στη δεσμίδα μέτρων που λαμβάνουμε για να σταματήσουμε το κύμα κυρίως στην Αττική. Το αλκοόλ φέρνει χαλάρωση και τους ανθρώπους πιο κοντά, κι αυτό είναι επικίνδυνο. Γίνονται παρεμβάσεις και στα ΜΜΜ. Νομίζω ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για το κύμα αυτό... Πολίτες και πολιτεία πρέπει να συνεργάζονται», είπε σχετικά ο γνωστός λοιμωξιολόγος.

Όσον αφορά τις μάσκες και στους εξωτερικούς χώρους, δήλωσε: «Οι μάσκες παντού θα έρθουν αν φτάσουμε στο κόκκινο. Δεν θέλουμε να δημιουργούμε μια καταστολή στους πολίτες, να παίρνουν πρόστιμο αν δεν τη φορούν. Η Αττική είναι στο πορτοκαλί, όχι στο κόκκινο. Πιστεύουμε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί θα επιδράσουν στις επόμενες δέκα μέρες και θα δούμε σταθεροποίηση της κατάστασης».

Τέλος, αναφορικά με το ενδεχόμενο lockdown, είπε: «Θέλουμε να δούμε μια σταθερή και καθοδική τάση. Το lockdown είναι η έσχατη λύση. Δεν πρέπει να φτάσουμε εκεί, πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι να μη φτάσουμε εκεί. Δεν το έχουμε συζητήσει καν στην επιτροπή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ