Κορονοϊός: Όλες οι «κόκκινες» περιοχές της Αττικής (vids)

Gazzetta team
Κορονοϊός: Όλες οι «κόκκινες» περιοχές της Αττικής (vids)
«Κόκκινες» περιοχές στην Αττική, καθώς συγκεντρώνουν τα περισσότερα κρούσματα θεωρούνται τα Πετράλωνα, η Κυψέλη, το Περιστέρι, τα Σεπόλια, η Πλατεία Αττικής, το Φάληρο και η Καλλιθέα.

Δεύτερο κύμα κορονοϊού χτυπά την Αττική με τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα (21/9) να είναι αρκετά αυξημένα, αφού πρόκειται για 453 νέες μολύνσεις, με τα 195 εξ' αυτών να συνδέονται με γνωστές συρροές (τα 184 στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ Λέσβου).

Η Αττική είναι η περιοχή με τα περισσότερα κρούσματα και μάλιστα από σήμερα (21/9) έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα νέα μέτρα.

Η έκρηξη κρουσμάτων στην Αττική αποτυπώνεται πλέον και στις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου περιοχές όπως Κηφισιά ή τα νότια προάστια είχαν κρούσματα, τώρα αυτό έχει μεταφερθεί στο κέντρο της Αθήνας.

«Κόκκινες» περιοχές στην Αττική, καθώς συγκεντρώνουν τα περισσότερα κρούσματα θεωρούνται τα Πετράλωνα, η Κυψέλη, το Περιστέρι, τα Σεπόλια, η Πλατεία Αττικής, το Φάληρο και η Καλλιθέα, όπως μετέδωσε το Mega.

Μεγάλο ποσοστό των κρουσμάτων είναι αλλοδαποί. Ενδεικτικό αυτού ότι στο «Σωτηρία» 25% κλινών Covid καταλαμβάνεται από αλλοδαπούς, ενώ στον «Ευαγγελισμό» το αντίστοιχο ποσοστό είναι 50-55%.

Πλέον η κυβέρνηση εξετάζει η λύση να είναι τα ξενοδοχεία καραντίνας, καθώς στην πλειοψηφία τους οι αλλοδαποί που νοσηλεύονται δεν έχουν σοβαρά συμπτώματα, και οι γιατροί τους κρατούν στα νοσοκομεία για να αποφύγουν την εξάπλωση του κορονοϊού.

«Φλερτάρει» με το καθολικό lockdown η Αττική

Ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας εξελίσσεται σε μια υγειονομική βόμβα από την έναρξη της πανδημίας, καθώς από τους 2100 που φέρουν τον κορονοϊό, οι 966 θετικοί στον κορωνοϊό, σχεδόν τα μισά δηλαδή ενεργά κρούσματα του λεκανοπεδίου, διαμένουν στο κέντρο της Αθήνας.

Έτσι, περνά από πορτοκαλί σε κόκκινο χρώμα επικινδυνότητας και το lockdown έρχεται όλο και πιο κοντά.

Έχοντας στα χέρια του την αρνητική πρόβλεψη του ευρωπαϊκού οργανισμού δημόσιας υγείας ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων Νίκος Σύψας όχι μόνο χτύπησε κώδωνα κινδύνου, αλλά συστήνει το μόνο μέτρο που σύμφωνα με ελληνική μελέτη μπορεί να μειώσει τη διασπορά του ιού κατά 80%. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε την Αττική από τις περιοχές όπου μπορούν να εφαρμοστούν lockdown.