Αμετανόητος ο ιερέας που έκανε κήρυγμα κατά της μάσκας: Διακόπηκε η δίκη γιατί δεν την φορούσε

Gazzetta team
Αμετανόητος ο ιερέας που έκανε κήρυγμα κατά της μάσκας: Διακόπηκε η δίκη γιατί δεν την φορούσε
Επεισοδιακή ήταν η δίκη του ιερέας που την Δευτέρα έκανε κήρυγμα κατά της μάσκας σε νηπιαγωγείο της περιοχής, με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η διαδικασία.

Απίθανα πράγματα το πρωί της Παρασκευής στο ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου όπου εκδικαζόταν η υπόθεση του ιερέα που έκανε κήρυγμα κατά της μάσκας σε νηπιαγωγείο της περιοχής.

Ο συγκεκριμένος μάλιστα αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά αμετανόητος, καθώς έκανε την εμφάνισή του χωρίς τα προβλεπόμενο μέτρα.

Παρά τις παραινέσεις της προέδρου της έδρας να φορέσει μάσκα εκείνος αρνήθηκε, με αποτέλεσμα να διακοπεί η διαδικασία μέχρι να συμμορφωθεί .

Υπό τον κίνδυνο να κατηγορηθεί και για ανυπακοή, τελικά την φόρεσε και ζήτησε αναβολή της δίκης, καθώς όπως είπε απουσίασαν ο δικηγόρος του και ένας μάρτυρας.

Όπως αναφέρει το rethnea.gr όμως, όταν από την έδρα ζητήθηκε να δώσει τα στοιχεία τους, εκείνος αρνήθηκε και έτσι η εκδίκαση ξεκίνησε κανονικά.

Eν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Δικαστηρίου διέταξε την αποβολή εκτός δικαστικής αιθούσης πολίτη, ο οποίος πετάχτηκε από το ακροατήριο λέγοντας οτι πρέπει να εξαιρεθεί ο πρόεδρος διότι είναι παράνομο να εξεταστεί ο κληρικός χωρίς δικηγόρο και μάρτυρα.

Τελικά του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 9 μηνών, η οποία μπορεί να ανασταλεί ενώ δίνεται και η δυνατότητα να ασκήσει έφεση εντός 10 ημερών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ