Υπάλληλος στα Κουφονήσια εισέπραττε τέλη για νόμο που έχει καταργηθεί εδώ και 4 χρόνια!

Gazzetta team
Υπάλληλος στα Κουφονήσια εισέπραττε τέλη για νόμο που έχει καταργηθεί εδώ και 4 χρόνια!
Ο νόμος 4442/2016 έχει καταργήσει τα τέλη για μουσική στα καταστήματα, καθώς και για επέκταση ωραρίου λειτουργίας τους, αλλά ένας υπάλληλος κοινότητας στα Κουφονήσια, σκέφτηκε: «Ποιος θα το ξέρει;» και τα εισέπραττε κανονικά 4 χρόνια για λογαριασμό του!

Η κομπίνα αυτή του υπαλλήλου αποκαλύφθηκε πριν λίγες μέρες, όταν η ομάδα των αστυνομικών του σταθμού Κουφονησίων πήραν εντολή να ελέγξουν τις άδειες των καταστημάτων.

Από τον έλεγχο, προέκυψε ότι 30 επιχειρηματίες κατέβαλλαν ετησίως στην κοινότητα 150 ευρώ, για άδεια μουσικής και επέκταση της άδειας ωραρίου των καταστημάτων τους.

Ο διοικητής του τμήματος κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά. Από τις εξηγήσεις που έδωσαν 11 από τους επιχειρηματίες, έγινε αντιληπτό ότι τη «δουλειά» την έκανε ένας συγκεκριμένος υπάλληλος. Μετά τις καταθέσεις των θυμάτων, οι άνδρες του Αστυνομικού Σταθμού Κουφονησίων έκαναν έφοδο στην κοινότητα, κατέσχεσαν τα αρχεία και του πέρασαν χειροπέδες.

Ο υπάλληλος δεν αποδέχθηκε τίποτα απολύτως, ωστόσο σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, δωροληψία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Οι έρευνες συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν και άλλοι καταστηματάρχες πέρα από τους 30 που υπολογίζονται, έχουν πέσει θύματα του έχοντα "άγνοια Νόμου" υπαλλήλου...