Βόλος: Έπεσε θύμα ηλεκτρονικής απάτης και έχασε 178.000 ευρώ

Gazzetta team
Βόλος: Έπεσε θύμα ηλεκτρονικής απάτης και έχασε 178.000 ευρώ
Ο αρχικά εξακριβωθείς δράστης με το πρόσχημα της επένδυσης χρημάτων σε αγοραπωλησίες συναλλαγμάτων, έπεισε ένα ακόμη άτομο να του παραδώσει τμηματικά σε μετρητά, το χρηματικό ποσό των 178.000 ευρώ.

Νέο λαυράκι έβγαλε η αστυνομική έρευνα της υπόθεσης του ατόμου που με διάφορα ψηφιακά τεχνάσματα μέσω λογισμικών υπολογιστικών προγραμμάτων και υπό το πρόσχημα επένδυσης χρημάτων σε αγοραπωλησίες συναλλαγμάτων διά μέσου εταιρείας που διατηρούσε ο ίδιος σε χώρα του εξωτερικού, έπειθε άτομα να ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό και να καταθέτουν χρηματικά ποσά, αναφέρει το thenewspaper.gr.

Κατά την πρώτη έρευνα το συνολικό ποσό που ιδιοποιήθηκε ο δράστης έφτασε τα 74.170 ευρώ.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της δικογραφίας και την περαιτέρω έρευνα Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου ταυτοποιήθηκαν δύο ακόμα δράστες, οι οποίοι συνέδραμαν τον προαναφερόμενο, στην τέλεση των αξιόποινων πράξεων, σε βάρος των πέντε ατόμων.

Όπως προέκυψε, ο αρχικά εξακριβωθείς δράστης κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, ενεργώντας με όμοιο τρόπο, και συγκεκριμένα με το πρόσχημα της επένδυσης χρημάτων σε αγοραπωλησίες συναλλαγμάτων, έπεισε ένα ακόμη άτομο να του παραδώσει τμηματικά σε μετρητά, το χρηματικό ποσό των 178.000 ευρώ.