Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις μάσκες στα σχολεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (pics & vid)

Gazzetta team
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις μάσκες στα σχολεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (pics & vid)
Πορεία διαμαρτυρίας για τις μάσκες στα σχολεία μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης αλλά και στο Σύνταγμα στην Αθήνα. Έκαψαν μάσκες στα Χανιά.

Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή από γονείς που τάσσονται κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία.

Όλα ξεκίνησαν από ένα διαδικτυακό κάλεσμα ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης για τη χρήση μάσκας με σύνθημά τους: «ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΕΣΤ» και «ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ».

Αξίζει να σημειωθεί πως τα κρούσματα κορονοϊού καθημερινά παραμένουν σε τριψήφιο αριθμό.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Οι διαμαρτυρόμενοι που συγκεντρώθηκαν νωρίς το απόγευμα στο σημείο μέσα από διαδικτυακό κάλεσμα, λένε ότι θέλουν να προστατέψουν τα παιδιά τους.

Να σημειωθεί ότι μέρος των συγκεντρωμένων που φορούσε μαύρα ρούχα επιτέθηκε φραστικά στα τηλεοπτικά συνεργεία που πήγαν να καλύψουν την εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια τα ίδια άτομα προπηλάκισαν και έτρεψαν σε φυγή δύο άτομα, σύμφωνα με το GRtimes.gr.

Η παρουσία της αστυνομίας είναι πολύ διακριτική, ενώ οι συγκεντρωμένοι έχουν ξεπεράσει τα περίπου 300 άτομα.

Έκαψαν μάσκες στην συγκέντρωση στα Χανιά

Συγκέντρωση με κάλεσμα από τα social-media, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά, με δεκάδες γονείς να παρίστανται μαζί με τα παιδιά τους, ώστε να διαμαρτυρηθούν κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία.

Και ως πράξη αντίστασης σε όσα επιβάλλει το κράτος για τη λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας, οι παρευρισκόμενοι έκαψαν χειρουργικές μάσκες προστασίας και πηδούσαν πάνω από τη μικρή εστία φωτιάς, όπως αναφέρει το zarpanews.gr.