Πού θα «χτυπήσει» κόκκινο ο υδράργυρος την Κυριακή (vid)

Gazzetta team
Πού θα «χτυπήσει» κόκκινο ο υδράργυρος την Κυριακή (vid)
Υψηλές θα είναι οι θερμοκρασίες στην χώρα μας τις επόμενες ημέρες.

Με καύσωνα θα μας αποχαιρετίσει ο Αύγουστος, αφού από αύριο Κυριακή (30/8) οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά υψηλές σε πολλές περιοχές.

Μάλιστα το διήμερο Δευτέρα-Τρίτη αναμένεται οι μέγιστες να φτάσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή από το πρωί ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα. Η μέρα θα είναι άκρως καλοκαιρινή, καθώς αυτές οι καιρικές συνθήκες θα διατηρηθούν και για το υπόλοιπο της ημέρας.

Λίγες αραιές νεφώσεις αναμένονται στα ορεινά της Πελοποννήσου το μεσημέρι, άνευ ιδιαίτερης σημασίας. Και έτσι θα περάσουμε σε μια νύχτα με αίθριο καιρό.

Το κύριο χαρακτηριστικό της ημέρας θα είναι η ζέστη, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει λίγο ακόμα σε όλη τη χώρα και να διατηρείται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Στα ηπειρωτικά η ζέστη θα είναι εντονότερη, με 36-37 βαθμούς στα βόρεια και 38-39 βαθμούς στα δυτικά-κεντρικά και νότια. Υψηλές θα είναι οι μέγιστες σε συγκεκριμένες περιοχές του Αιγαίου, όπως η Μυτιλήνη, η Ρόδος, το Καστελόριζο και τα νότια τμήματα του νομού Ηρακλείου στην Κρήτη, με 37 -38 βαθμούς. Στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές αναμένονται θερμοκρασίες κοντά στους 33-34 βαθμούς.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν σε βορειοδυτικές διευθύνσεις, στο Ιόνιο 3-4 μποφόρ, και στο Αιγαίο 3-5 και στα νοτιοανατολικά μέχρι 6 μποφόρ.

Για την Αττική περιμένουμε καλοκαιρία, με αρκετό ήλιο και υψηλές θερμοκρασίες, από 22-38 βαθμούς. Οι άνεμοι σε ήπιες εντάσεις 3-4 μποφόρ, γενικά σε διάφορες διευθύνσεις, στον Ευβοϊκό πρόσκαιρα βόρειοι.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία από 21-35, με ανέμους σε διάφορες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

Στην εξέλιξη του καιρού, τη Δευτέρα ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα, με έντονη ζέστη σε αρκετές περιοχές. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 στα βόρεια και θα πλησιάσει στα δυτικά κεντρικά και νότια τους 40 βαθμούς Κελσίου. Στο Αιγαίο θα δούμε τις μέγιστες κοντά στους 35-36 βαθμούς, με βοριά μέχρι 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Tην Τρίτη στα βορειοδυτικά ορεινά το μεσημέρι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές, με αρκετή ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια με 35-36 βαθμούς και τα σαραντάρια να παραμένουν στα κεντρικά και νότια. Στο Αιγαίο οι μέγιστες θα είναι κοντά στους 34-35 με βοριάδες 3-5 και στο Ιόνιο μέχρι 6 μποφόρ.