Πύρινη κόλαση στη Μάνη: Πολύ μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς, εκκενώθηκαν άλλοι δύο οικισμοί (vids)

Gazzetta team
Πύρινη κόλαση στη Μάνη: Πολύ μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς, εκκενώθηκαν άλλοι δύο οικισμοί (vids)
Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Μάνη, ενώ εκκενώθηκαν άλλοι δύο οικισμοί, συνολικά πέντε. Σύμφωνα με κατοίκους έχουν καεί εγκαταλελειμμένα σπίτια, στάβλοι και ζώα. Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή και μεγάλη ανησυχία όσο περνούν οι ώρες και έρχεται το βράδυ.

Πολύ μεγάλο είναι το μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (22/8) στη δασική περιοχή Λαγκάδια στην Ανατολική Μάνη.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονται συνεχώς, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, που κάνουν εξαιρετικά δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

Μετά από εισήγηση της πυροσβεστικής, θυμίζουμε, οι κάτοικοι των οικισμών Βαχός, Γέρμα και Δροσοπηγή απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, με δικά τους μέσα, ενώ έχει διακοπεί η οδική επικοινωνία Αρεόπολης-Γυθείου και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών. Το απόγευμα, δε, εκκενώθηκαν προληπτικά ακόμα δύο οικισμοί, το Σκαμνάκι και το Νεοχώρι.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, οι κάτοικοι λένε πως έχουν καεί εγκαταλελειμμένα σπίτια, στάβλοι και ζώα. Στο σημείο τώρα επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα, 8 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη. Επίσης συνδράμουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, εξάλλου, το μέτωπο ξεκίνησε ανάμεσα στο Γύθειο και την Αρεόπολη στην περιοχή Δρακουλιάνικα, αλλά γρήγορα πήρε έκταση.