Δειγματοληπτικά τεστ σε Πειραιά και Ραφήνα σε όσους επιστρέφουν από τις διακοπές

Gazzetta team
Δειγματοληπτικά τεστ σε Πειραιά και Ραφήνα σε όσους επιστρέφουν από τις διακοπές
Εθελοντές διανέμουν υλικό με οδηγίες προφύλαξης για τη μη διασπορά του κορονοϊού.

Επιστρέφουν σιγά-σιγά οι ταξιδιώτες που έφυγαν για Δεκαπενταύγουστο με την Περιφέρεια Αττικής να πραγματοποιεί δειγματοληπτικά τεστ για τον κορονοϊό στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.

Συγκεκριμένα, ειδικά κλιμάκια του Συντονιστικού Κέντρου της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, βρίσκονται από το πρωί και μέχρι τη δύση του ηλίου στα δύο μεγάλα λιμάνια για επιδημιολογικό δειγματοληπτικό έλεγχο στους ταξιδιώτες.

Παράλληλα, εθελοντές της Περιφέρειας Αττικής διανέμουν ενημερωτικό υλικό με οδηγίες προφύλαξης για τη μη διασπορά της επιδημίας, ενημερώνοντας με λεπτομέρεια τους ταξιδιώτες για τους κινδύνους μετάδοσης του COVID -19 στην κοινότητα.

Έμφαση δίνεται για τις περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων και δραστηριοτήτων που κατά την διάρκεια του ταξιδιού ενδέχεται να έχουν εκθέσει σε αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης της νόσου τους πολίτες.

Η ερχόμενη εβδομάδα έχει χαρακτηριστεί από τους ειδικούς ιδιαίτερα κρίσιμη για την πορεία της πανδημίας, καθώς μεγάλος όγκος εκδρομέων αναμένεται να επιστρέψει στη βάση του.