Κορονοϊός: Πρώτο πρόστιμο για το ωράριο στα Χανιά, στις πλατείες ο κόσμος στην Καβάλα (pics)

Gazzetta team
Κορονοϊός: Πρώτο πρόστιμο για το ωράριο στα Χανιά, στις πλατείες ο κόσμος στην Καβάλα (pics)
Τα μπαρ έκλεισαν στην Καβάλα και οι θαμώνες πήγαν στις πλατείες. Στα Χανιά μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα επιχείρηση σέρβιρε πελάτες.

Πρόστιμο επιβλήθηκε σε επιχείρηση της Κρήτης και συγκεκριμένα στα Χανιά, λόγω της μη τήρησης του ωραρίου, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Λίγα λεπτά πριν τις 12 τα μεσάνυχτα και την ίδια στιγμή που οι επιχειρήσεις εστίασης και στα Χανιά άδειαζαν από πελάτες σύμφωνα με την απόφαση περιορισμού του ωραρίου, στους δρόμους έβγαιναν περιπολίες αστυνομικών για να ελέγξουν την εφαρμογή της απόφασης.

Μια ώρα μετά σε δρόμο στο κέντρο της πόλης εντοπίστηκε επιχείρηση μπαρ να είναι σε πλήρη λειτουργία και να σερβίρει σε πελάτες ενώ ήταν περίπου 1:00 πμ, όπως αναφέρει το flashnews.gr.

Οι αστυνομικοί βεβαίωσαν την παράβαση και στο μπαρ επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας του για τρεις ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως αν κάποια επιχείρηση παραβιάσει την απόφαση για δεύτερη φορά τότε επιβάλλεται η αναστολή λειτουργίας της για 20 ημέρες.

Στις πλατείες ο κόσμος στην Καβάλα

Τα μπαρ έκλεισαν τα μεσάνυχτα στην Καβάλα, με τους επιχειρηματίες να τηρούν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Η τήρηση του μέτρου έγινε σχετικά χαλαρά, με την Αστυνομία να επιτηρεί διακριτικά όσο οι επιχειρήσεις κατέβαζαν ρολά.

Φαίνεται όμως ότι οι νέοι που διασκέδαζαν στα μπαρ δεν επέστρεψαν στο σπίτι τους, αλλά παρέμειναν στις πλατείες της πόλης, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες της proininews.gr.

Ίδια κατάσταση και στην Κρήτη

Στην Κρήτη τόσο στο Ηράκλειο όσο και στα Χανιά, οι καταστηματάρχες μπορεί να συμμορφώθηκαν, εκτός από έναν που συνέχισε να σερβίρει ποτά μετά τα μεσάνυχτα, οι θαμώνες πάντως αποφάσισαν να συνεχίσουν τη βραδινή τους έξοδο σε πλατείες.

Οπως γράφει το Creta24.gr, στην Πλατεία Ελευθερίας αρκετοί θαμώνες από τα μπαρ -κυρίως νέοι- συγκεντρώθηκαν για να συνεχίσουν τη βραδινή τους έξοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ