Εύβοια: Οκτώ οι νεκροί και εικόνες καταστροφής στην περιοχή (pics & vids)

Gazzetta team
Εύβοια: Οκτώ οι νεκροί και εικόνες καταστροφής στην περιοχή (pics & vids)
Οκτώ νεκροί και κατεστραμμένες περιουσίες, είναι ο τραγικός απολογισμός από την επέλαση της φονικής κακοκαιρίας «Θάλεια» στην Εύβοια.

H Εύβοια μετρά πληγές μετά τις φονικές πλημμύρες της Κυριακής, καθώς οκτώ άνθρωποι έχασαν την ζωή τους -ανάμεσά τους και ένα βρέφος. Ο όγδοος νεκρός ξεβράστηκε στον Κάλαμο, αφού ταυτοποιήθηκε η σορός και ανήκει στον αγνοούμενο.

Οι έρευνες για τον 72χρονο άνδρα ήταν σε εξέλιξη όλο το βράδυ. Όπως αναφέρει το Λιμενικό, ο άτυχος άνδρας παρασύρθηκε από την ορμή του νερού κατέληξε στη θάλασσα, στην περιοχή Λευκαντίου.

Οι έρευνες του Λιμενικού πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή δύο περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τριών ιδιωτικών σκαφών, τριών περιπολικών οχημάτων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, δύο ομάδων ΜΥΑ/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ απογειώθηκαν στην διάρκεια της ημέρας χθες, ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ελικόπτερο Π.Α.

Μαρτυρία κατοίκου από Λευκαντί: «Ξυπνήσαμε και είδαμε ποτάμια νερού και λάσπης»

Κάτοικος του Λευκαντίου είπε στον ΣΚΑΪ: «Κανείς δε μπορούσε να περιμένει αυτή την ποσότητα βροχής. Μαγαζιά έχουν καταστραφεί, το ίδιο και σπίτια».

Ο δρόμος μπροστά από το σπίτι του είχε γεμίσει νερά, όπως είπε, και προσπαθούσαν επί ώρες να απομακρύνουν τα χόρτα από τα φρεάτια. Ρεύμα δεν είχαμε τις πρώτες ώρες.

Έπεσαν 300 τόνοι νερού ανά στρέμμα σε λιγότερες από 8 ώρες

Πολύ μεγάλη ποσότητα νερού έπεσε στη Στενή Ευβοίας το βράδυ που μας πέρασε. Όπως ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN, στη Στενή έπεσαν 300 τόνοι νερού ανά στρέμμα σε λιγότερο από 8 ώρες, ενώ στη Χαλκίδα 87.

Σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο σταθμό της Στενής Ευβοίας καταγράφηκαν 300 χιλιοστά βροχής σε μόλις οκτώ ώρες, έως το πρωί της Κυριακής, της πέμπτης και τελευταίας ημέρας της κακοκαιρίας «Θάλειας».

Από την αρχή των φαινομένων, αργά το βράδυ του Σαββάτου έως το πρωί της Κυριακής, στη Σέττα Ευβοίας καταγράφηκαν 183 χιλιοστά, στην Αυλίδα 66 χιλιοστά και στο Θεολόγο Φθιώτιδας 83 χιλιοστά βροχής. Λόγω των διακοπών ρεύματος και των προβλημάτων στα δίκτυα επικοινωνίας, μετεωρολογικοί σταθμοί του ΕΑΑ-meteo στις πληγείσες περιοχές (πχ στα Ψαχνά Ευβοίας) τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Όταν γίνει η επαναφορά τους, θα υπάρξουν νεότερα στοιχεία για τις βροχοπτώσεις στις περιοχές αυτές.

Αξιόλογη ήταν και η κεραυνική δραστηριότητα στους τρείς ανωτέρω νομούς, σύμφωνα με το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η εντονότερη κεραυνική δραστηριότητα εντοπίστηκε στη ευρύτερη περιοχή Ψαχνών-Στενής-Νέας Αρτάκης Ευβοίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ