Χαρδαλιάς σε νέους: «Σας μιλάω σαν πατέρας, είστε οι επόμενοι ήρωες» (vid)

Gazzetta team
Χαρδαλιάς σε νέους: «Σας μιλάω σαν πατέρας, είστε οι επόμενοι ήρωες» (vid)
«Είναι αυτά τα νέα παιδιά, τα οποία κοιτάμε στα μάτια και τους ζητάμε να περιφρουρήσουν ό,τι σημαντικό έχει γίνει στην κοινωνία τους τελευταίους μήνες», είπε στο μήνυμά τους προς τους νέους ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Μήνυμα στους νέους απηύθυνε ο Νίκος Χαρδαλιάς από το υπουργείο Υγείας.

Αφότου ανακοίνωσε τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφου, μίλησε στους νέους «σαν πατέρας», όπως τόνισε, ζητώντας τους να περιφρουρήσουν ό,τι σημαντικό έχει γίνει όλους αυτούς τους μήνες στην κοινωνία.

Τους χαρακτήρισε, δε, «επόμενους ήρωες, στην προσπάθεια να προστατεύσουμε τους μεγάλους ανθρώπους, τους ανθρώπους που έχουν νοσήματα ή μπορεί να κινδυνεύσουν. Τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας».

Τα λόγια του Νίκου Χαρδαλιά προς τους νέους:

«Σας μιλάω από καρδιάς. Υπάρχει κάποιος από εμάς που δεν έχει ζήσει έντονα καλοκαίρι; Αντιλαμβάνομαι πάρα πολύ τα νέα παιδιά, τα οποία νιώθουν την ανάγκη και νιώθουν, αν θέλετε, και περισσότερο άτρωτοι. Βράζει το αίμα τους. Σε αυτούς απευθύνομαι. Και σαν πατέρας. Και τους ζητώ να συμβάλλουμε όλοι.

Είναι τα νέα παιδιά, τα οποία θα πρέπει να περιφρουρήσουν τα ζητήματα αυτά. Είναι τα νέα παιδιά, που θα είναι οι επόμενοι ήρωες στην προσπάθεια να προστατεύσουμε τους μεγάλους ανθρώπους, τους ανθρώπους που έχουν νοσήματα ή μπορεί να κινδυνεύσουν. Τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας. Είναι εκείνα τα νέα παιδιά, που μπορούν να αντισταθούν σε οτιδήποτε δεν τους αρέσει, αλλά είναι η ώρα που θα πρέπει, με την ευθύνη που τους διακρίνει όλους αυτούς τους μήνες, να μπούνε μπροστά στην προσπάθεια αυτή. Είναι οι νέοι, που θα κληθούν να ζήσουν σε μια κοινωνία, η οποία θα πρέπει να είναι καλύτερη.

Και μέσα από αυτή την κρίση να βγούμε κερδισμένοι. Και σαν χώρα. Να πάει μπροστά η πατρίδα μας. Είναι αυτά τα νέα παιδιά, τα οποία κοιτάμε στα μάτια και τους ζητάμε να περιφρουρήσουν ό,τι σημαντικό έχει γίνει στην κοινωνία τους τελευταίους μήνες. Είναι, ναι, αυτά τα νέα παιδιά».

Δείτε από το 05:00 και μετά: