Εκδόθηκε στις ΗΠΑ 21χρονος αυτοδίδακτος χάκερ από την Κύπρο: Στα 15 του «χάκαρε» την Armor Games!

Gazzetta team
Εκδόθηκε στις ΗΠΑ 21χρονος αυτοδίδακτος χάκερ από την Κύπρο: Στα 15 του «χάκαρε» την Armor Games!
Ο πρώτος Κύπριος πολίτης που εκδίδεται στις ΗΠΑ είναι ένας 21χρονος αυτοδίδακτος χάκερ!

Μια απίστευτη υπόθεση στην Κύπρο, που εξελίσσεται μερικά χρόνια τώρα (και άρα, ίσως έχετε ακουστά), είχε ακόμη ένα επεισόδιο πριν από λίγες μέρες, στις 17 Ιουλίου συγκεκριμένα.

Ο 21χρονος αυτοδίδακτος χάκερ Τζόσουα Επιφανίου εκδόθηκε, τελικά, στις ΗΠΑ, μετά από αμερικανικό αίτημα για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο! Ο νεαρός, έτσι, έγινε και... επίσημα πια (από το περασμένο φθινόπωρο είχε βγει η απόφαση) ο πρώτος Κύπριος που εκδίδεται στην Αμερική.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, οι συνήγοροί του προσπάθησαν να φρενάρουν τη διαδικασία έκδοσης. Υποστήριξαν σε δικαστήριο της Λευκωσίας ότι ο νεαρός χάκερ πάσχει από σύνδρομο Άσπεργκερ, μια διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού. Είπαν ότι ήταν έφηβος, μόλις 15 ετών, όταν διέπραξε όσα του καταλογίζονται και δεν μπορούσε τότε να συλλάβει τη βαρύτητα των ενεργειών του. «Αν τον στείλετε στην Αμερική, θα είναι ολομόναχος. Δεν έχει κανέναν συγγενή εκεί», τόνισαν. Τελικά, όμως, οι εκκλήσεις τους δεν εισακούστηκαν.

Σύμφωνα με το αμερικανικό κατηγορητήριο, ο Επιφανίου ήταν γνωστός στον κυβερνοχώρο με τα ψευδώνυμα «charySQX» και «Γιώργος Πέτρου». Οι κατηγορίες του είναι για παραβιάσεις βάσεων δεδομένων και ηλεκτρονικούς εκβιασμούς κατά αμερικανικών εταιρειών. Στη σχετική δικογραφία, μάλιστα, που επικαλείται η Καθημερινή, αναφέρεται ότι ο νεαρός χάκερ παραβίασε τον Οκτώβριο του 2014 τη βάση δεδομένων της πλατφόρμας δωρεάν παροχής ηλεκτρονικών παιχνιδιών Armor Games!

Ζήτησε 1.500 δολάρια σε bitcoin

Στη συνέχεια, δε, φέρεται, μέσω email, να ζήτησε από τον επικεφαλής τεχνικό της ιστοσελίδας την πληρωμή λύτρων αξίας 1.500 δολαρίων σε bitcoin, προκειμένου να μη δημοσιεύσει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών που είχε αποσπάσει. Στην ίδια αναφορά φέρεται να υποστήριξε πως έχει στην κατοχή του πρόσβαση σε δεδομένα 450.000 χρηστών!

Ο Επιφανίου είναι αυτοδίδακτος στους υπολογιστές, ενώ δεν έχει απολυτήριο Λυκείου. Μεγάλωσε χωρίς τον Κύπριο πατέρα του και διέκοψε τη φοίτησή του στην προτελευταία τάξη της Αμερικανικής Ακαδημίας Λευκωσίας για να βοηθήσει τη Φιλιππινέζα μητέρα του, υπάλληλο σούπερ μάρκετ, στα οικογενειακά έξοδα.

Έως και 20 χρόνια κάθειρξη!

Συνελήφθη τον Μάιο του 2017 ως ύποπτος για επίθεση άρνησης εξυπηρέτησης στο δίκτυο της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Cablenet στην Κύπρο. Προφυλακίστηκε για αρκετούς μήνες και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους καταβάλλοντας εγγύηση, αλλά σύντομα συνελήφθη ξανά.

Σε περίπτωση που κριθεί ένοχος από το αμερικανικό δικαστήριο, ο 21χρονος Κύπριος απειλείται με ποινή 20ετούς κάθειρξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ...