Συναγερμός στη Φθιώτιδα: Ανεξέλεγκτη μεγάλη φωτιά στο Μαρτίνο, πέρασε την εθνική οδό (pics & vids)

Gazzetta team
Συναγερμός στη Φθιώτιδα: Ανεξέλεγκτη μεγάλη φωτιά στο Μαρτίνο, πέρασε την εθνική οδό (pics & vids)
Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στο Μαρτίνο Φθιώτιδας, με τις φλόγες να έχουν περάσει την εθνική οδό, στην οποία έχει διακοπεί, φυσικά, η κυκλοφορία.

Συναγερμός έχει σημάνει στη Φθιώτιδα, καθώς από τις 3 το μεσημέρι βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά, η οποία καίει ανεξέλεγκτα, ενώ πριν από λίγη ώρα οι φλόγες πέρασαν την εθνική οδό, στην οποία έχει διακοπεί, φυσικά, η κυκλοφορία.

Με σύμμαχο τους ισχυρούς ανέμους, η πυρκαγιά πλησίον του αυτοκινητοδρόμου Λαμίας Αθηνών, στο ύψος του Μαρτίνου, πέρασε στον βραχίονα των ανεμογεννητριών πάνω από τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας, ωστόσο προς το παρόν δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Επιχειρεί μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής

Επί τόπου επιχειρεί μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής με 70 πυροσβέστες, 20 οχήματα, 4 πεζοπόρα τμήματα, 5 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα. Στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν 4 υδροφόρες και 2 μηχανήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr, η φωτιά ξεκίνησε σε ξερά χόρτα δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο και πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Η κυκλοφορία στην εθνική οδό και η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίου. Η εκτροπή γίνεται στο 125,7 χ/θ από Μαρτίνο έως 115 χ/θ στο Κάστρο.