Δολοφονία στη Ζάκυνθο: «Συμβόλαιο θανάτου», απρόσεκτοι εκτελεστές και... λάθος στόχος

Gazzetta team
Δολοφονία στη Ζάκυνθο: «Συμβόλαιο θανάτου», απρόσεκτοι εκτελεστές και... λάθος στόχος
Στο ποινικό παρελθόν του 53χρονου -που νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας- αναζητούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τα κίνητρα της μαφιόζικης ενέδρας στην Ζάκυνθο, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της 37χρονης επιχειρηματία Χριστίνας Κλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο νησί έφτασε εσπευσμένα κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της ΓΑΔΑ, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες που πραγματοποιούν οι τοπικές Αρχές. Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι στόχος των εκτελεστών ήταν ο 53χρονος και η δολοφονία της 37χρονης συντρόφου του ήταν «παράπλευρη απώλεια».

Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές είναι οι διαφορές που φέρεται να έχει με ανθρώπους της νύχτας από την περιοχή του Λαγανά, καθώς επίσης και κάποιες καταγγελίες που φέρεται να είχε κάνει σε βάρος διακινητών ναρκωτικών.

Μέτρα προστασίας, αλλά...

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο 53χρονος φοβόταν για τη ζωή του, λάμβανε κατά καιρούς κάποια μέτρα προστασίας, ωστόσο δεν μπόρεσε να αποτρέψει το «συμβόλαιο» σε βάρος του. Ένα «συμβόλαιο» που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο την 37χρονης συντρόφου του -και μητέρας ενός παιδιού- και τον βαρύτατο τραυματισμό του ίδιου με 3 σφαίρες (2 διαμπερή τραύματα στον ώμο και ένα στο σαγόνι).

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, οι οποίοι μόνο «επαγγελματικά» δεν λειτούργησαν όπως φάνηκε από την εκτέλεση. Αυτό φαίνεται από την επιλογή να ανοίξουν πυρ εναντίον του ζευγαριού από απόσταση περίπου 30 μέτρων με 45άρι πιστόλι. Επίσης, κάμερες ασφαλείας στην περιοχή φαίνεται πως έχουν καταγράψει τις κινήσεις του «ψηλού και του κοντού» που φορούσαν ρούχα με σκοπό να προσομοιάζουν σε αστυνομικούς.

Εκτιμάται, τέλος, ότι οι εκτελεστές δεν έχουν καταφέρει να διαφύγουν από το νησί, αλλά έχουν κάπου «λουφάξει» με σκοπό να κοπάσει ο ντόρος και να φύγουν στη συνέχεια.

Πηγή: reader.gr