Τσιόδρας: «Η διαφορά συμπτωμάτων αλλεργιών και κορονοϊού» (vid)

Gazzetta team
Τσιόδρας: «Η διαφορά συμπτωμάτων αλλεργιών και κορονοϊού» (vid)
Ο Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε για τα συμπτώματα των αλλεργιών και την διαφοροποίησή τους από αυτά του κορονοϊού.

Αναλυτικά είπε: «Είναι σημαντικό θέμα, αφορά την εμφάνιση των αλλεργιών αυτή την περίοδο, ιδιαίτερα μιας κατάστασης που ονομάζεται αλλεργική ρινίτιτδα και μπορεί να έχει παρόμοια συμπτώματα. Δεν μοιάζουν όλα. Κάποιοι από αυτούς τους ασθενείς, γύρω στο 20% στην πατρίδα μας, που έχουν αυτές τις εποχικές αλλεργίες, έχουν και άσθμα και για το οποίο μπορεί να παίρνουν φάρμακα και να έχουν συχνή παρακολούθηση.

Το σημαντικό είναι να ξέρουν τα συμπτώματα και πως διαφοροποιούνται αυτά από τη νόσο. Το χαρακτηριστικό των αλλεργιών, παρά το γεγονός ότι έχουμε και ασυμπτωματικά περιστατικά του κορονοϊού, είναι το φτάρνισμα και τα κόκκινα μάτια, αλλά και να τρέχει η μύτη σου και να έχεις φαγούρα. Αυτά ορίζουν κατά βάση μια αλλεργία. Κάποια από αυτά είναι ειδικά για τις αλλεργίες.

Θέλει μια προσοχή να διαφοροποιήσει τα συμπτώματα κι αν δεν είναι σίγουρος, να ρωτά το γιατρό του, γιατί αν χρειαστεί, θα πρέπει να ελεγχθεί.

Ο πυρετός, για παράδειγμα, δεν είναι συχνό φαινόμενο και δεν καθορίζει την αλλεργική κατάσταση.

Οι μυαλγίες ή η κόπωση που εμφανίζουν καμιά φορά τα αλλεργικά άτομα είναι κάτι που θέλει χρόνο, δεν είναι η οξεία καταβολή που εμφανίζει ο ιός».