Μαθηματικό μοντέλο δείχνει 20-30.000 κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα

Gazzetta team
Μαθηματικό μοντέλο δείχνει 20-30.000 κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα
Το ερώτημα σχετικά με τον αριθμό των πραγματικών κρουσμάτων στην Ελλάδα, έχει απάντηση από το μαθηματικό μοντέλο που χρησιμοποιούν οι ειδικοί.

Από την ημέρα που έκανε την εμφάνισή του ο κορονοϊός στην χώρα μας, η επιτροπή που διαχειρίζεται την κρίση πανδημίας στην χώρα μας, αποφάσισε να μην ακολουθήσει την τακτική των μαζικών τεστ.

Έτσι, σύμφωνα με την χθεσινή ενημέρωση, μέχρι στιγμής στην Ελλάδα έχουν γίνει 79.332 έλεγχοι και έχουν βρεθεί συνολικά 2.626 θετικά κρούσματα.

Το μεγάλο ερώτημα αφορά το πόσα είναι τα πραγματικά κρούσματα στην χώρα μας. Όπως είπε στον ΣΚΑΙ ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης απάντηση για σε αυτό, υπάρχει και την δίνει το μαθηματικό μοντέλο που χρησιμοποιεί η ομάδα του Σωτήρη Τσιόδρα.

Αυτό λειτουργεί σύμφωνα μετά την λεπτομερή καταγραφή εξάπλωσης του κορονοϊού σε κλειστές δομές, όπως ήταν για παράδειγμα το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess.

«Το γεγονός οτι δεν τους έχουμε μετρήσει, δεν σημαίνει οτι δεν μπορούμε να τους υπολογίσουμε», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως το μάξιμουμ του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων είναι 20-30.000.

Μάλιστα, τόνισε πως μπορεί να είναι και λιγότερα. Περισσότερα αποκλείεται, καθώς αυτή είναι η μεγαλύτερη απόκλιση λάθους.