Χαρδαλιάς: «Μην ετοιμάζονται κάποιοι για εκδρομή την Πρωτομαγιά» (vid)

Gazzetta team
Χαρδαλιάς: «Μην ετοιμάζονται κάποιοι για εκδρομή την Πρωτομαγιά» (vid)
Μεγάλος αριθμός άσκοπων μετακινήσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη παρατηρήθηκε το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, που κάλεσε τους πολίτες να μην ετοιμάζονται για εκδρομή των Πρωτομαγιά.

«Παρατηρήθηκε μεγάλος αριθμός άσκοπων μετακινήσεων στα δύο μητροπολιτικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ας μην ετοιμάζονται κάποιοι για εκδρομή την Πρωτομαγιά» είπε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας για τον κορονοϊό ο κ. Χαρδαλιάς.

«Η Ελλάδα κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια και προσήλωση και δεν πρέπει να παρεκκλίνει από το στόχο της. Δεν θα γίνεται αποδεκτή η μη τήρηση των στοιχειωδών κανόνων υγιεινής» τόνισε.

Για το άνοιγμα των δικαστηρίων, είπε πως η μετακίνηση θα γίνεται με τη χρήση του κωδικού Β2. Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στο άνοιγμα των δικαστηρίων λέγοντας πως συστήνεται η χρήση μάσκας από την έδρα και τους συνηγόρους.

Για την κλινική Ταξιάρχαι o κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι «έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα για τα όσα συνέβησαν και πλέον προγραμματίζονται οριζόντιοι έλεγχοι σε δομές υγείας (γηροκομεία, δομές φιλοξενίας) για την τήρηση των κανόνων».

Αναφορικά με το άνοιγμα καταστημάτων, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

«Η επόμενη φάση θα είναι η επιστροφή σε μία νέα καθημερινότητα. Η διαδικασία δεν θα είναι εύκολη, θα έχουμε κρούσματα και νεκρούς, εστίες αναζωπύρωσης. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο πως η μη τήρηση μέτρων υγιεινής δεν είναι αποδεκτή για κανέναν. Κάποιες περιοχές μπορεί να ξαναμπούν σε καραντίνα» τόνισε.

Πηγή: reader.gr