Χαρδαλιάς για κρούσματα στις δυο δομές υγείας: «Οι υπεύθυνοι θα ελεγχθούν και πειθαρχικά» (vid)

Gazzetta team
Χαρδαλιάς για κρούσματα στις δυο δομές υγείας: «Οι υπεύθυνοι θα ελεγχθούν και πειθαρχικά» (vid)
Ο Νίκος Χαρδαλιάς έστειλε αυστηρό μήνυμα στους υπεύθυνους της δομής υγείας τονίζοντας πως θα ελεγχθούν και σημείωσε: «Εκπτώσεις στην άσκηση των καθηκόντων όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή δεν πρόκειται να υπάρξουν για κανέναν».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κατά την σημερινή (23/4) ενημέρωση για τις εξελίξεις με τον κορονοϊό στην χώρα μας, αναφέρθηκε στα κρούσματα του ιού σε δομές υγείας.

Σύμφωνα με όσα είπε, τις τελευταίες 20 ώρες σήμανε συναγερμός και στο υπουργείο Υγείας και στην Πολιτική Προστασία σε σχέση με δύο περιπτώσεις κρουσμάτων της covid-19 σε δομές υγείας στα νότια και δυτικά προάστια.

Δεν πρόκειται να υπάρξουν εκπτώσεις για κανέναν στην άσκηση των καθηκόντων όλων όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή, διαμήνυσε και κάλεσε όσους εργάζονται σε τέτοιες δομές να εφαρμόσουν κάθε πρωτόκολλο.

«Σε δομή υγείας των δυτικών προαστίων είχαμε περίπου 28 κρούσματα, εκ των οποίων 11 ήταν εργαζόμενοι. Η δομή τέθηκε σε καραντίνα και έχει τοποθετηθεί υπεύθυνος επιστημονικός και διοικητικός και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να διαφυλαχθεί η υγεία των τροφίμων. Οι επιστημονικά υπεύθυνοι θα ελεγχθούν και πειθαρχικά», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς, στη διάρκεια της ενημέρωσης είπε για τις δομές υγείας πως «κατέληξε ένα κρούσμα θετικό σε δομή υγείας με 300 τροφίμους και 170 εργαζομένους». Βρέθηκαν με τον κύριο Τσιόδρα στην δομή υγείας και πήραν δείγματα από 130 εργαζόμενους και τα πρώτα 92 δείγματα να έχουν βρεθεί αρνητικά.