Χαρδαλιάς: «Όταν υπάρχει ατομική και συλλογική ευθύνη, δεν χρειάζεται αστυνομία»

Gazzetta team
Χαρδαλιάς: «Όταν υπάρχει ατομική και συλλογική ευθύνη, δεν χρειάζεται αστυνομία»
Την υπευθυνότητα που έδειξαν οι πολίτες, τηρώντας τα μέτρα και το Πάσχα, εξήρε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Όταν υπάρχει ατομική και συλλογική ευθύνη, δεν χρειάζεται αστυνομία», ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό από το υπουργείο Υγείας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε συγκεκριμένα: «Τις τελευταίες μέρες κάναμε ένα σημαντικό βήμα στην κοινή μας προσπάθεια. Ο λαός τήρησε τα μέτρα, αποδεικνύοντας πως έχει υψηλό αίσθημα ευθύνης. Είναι ένα Πάσχα που θα θυμόμαστε για χρόνια αν όχι για πάντα. Όχι μόνο γιατί το περάσαμε μακριά από εκκλησίες και αγαπημένους, αλλά επειδή ήταν παράδειγμα συλλογικής υπευθυνότητας.

Οι ελάχιστες εξαιρέσεις επιβεβαίωσαν τον απόλυτο κανόνα. Αν όλη την προηγούμενη εβδομάδα δεχτήκαμε πολλές ερωτήσεις για την αστυνομία, αποδείχθηκε ότι όταν υπάρχει ατομική και συλλογική ευθύνη, δεν χρειάζεται αστυνομία.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα μέτρα ισχύουν ακόμα στο ακέραιο και η κατάσταση παραμένει κρίσιμη. Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τη σταδιακή άρση των μέτρων. Ξέρουμε ότι υπάρχει ανυπομονησία, χρειάζεται, όμως, μεγάλη υπομονή».