Τα 5 στάδια της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων

Gazzetta team
Τα 5 στάδια της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων
Όπως όλα δείχνουν η διαδικασία χαλάρωσης των μέτρων θα ξεκινήσει τον Μάιο και θα πάει τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Όσον περνάνε οι μέρες και πλησιάζουμε την ημερομηνία ορόσημο για την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, στις 27 Απριλίου, όλο και περισσότερες λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον τρόπο που ενδεχομένως να γίνει αυτό...

Και λέμε «ενδεχομένως», καθώς όλα εξαρτώνται από την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού στην χώρα μας...

Αν όλα πάνε, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις, όπως φαίνεται μέχρι στιγμής, τότε η άρση θα γίνει σε 5 διαφορετικές φάσεις, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα».

Η πρώτη φάση θα αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία θα χαλαρώσει. Είτε ολοκληρωτικά, είτε σε κάποιο μεγάλο βαθμό, όμως θα υπάρχουν εξαιρέσεις για τις ευπαθείς ομάδες και τους ανθρώπους που είναι σε μεγάλη ηλικία.

Η δεύτερη φάση, θα αφορά άνοιγμα καταστημάτων υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Σύμφωνα με τα τετραγωνικά θα προβλέπεται και όριο ανθρώπων που θα είναι μέσα σε αυτά. Κάποια εμπορικά καταστήματα και κομμωτήρια, μάλλον θα είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν, ενώ οι χώροι εστίασης θα είναι με λιγότερα καθίσματα και τραπέζια, αργότερα.

Η τρίτη φάση θα αφορά τα σχολεία, καθώς στόχος είναι να γίνουν οι Πανελλήνιες μέχρι τέλος Ιουλίου. Οι τάξεις θα επιστρέψουν σταδιακά στις αίθουσες, με προτεραιότητα να έχει η 3η λυκείου.

Η τέταρτη φάση αφορά τις αεροπορικές πτήσεις, όπου τα μέτρα για να μπορεί να μπει κάποιος στην χώρα, θα είναι πολύ αυστηρά.

Η πέμπτη φάση αφορά τις τουριστικές επιχειρήσεις, με τις μικρές να ανοίγουν νωρίτερα. Πότε θα γίνει αυτό; Σίγουρα μετά τις 15 Ιουνίου.