Το σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων: Οι ημερομηνίες και ο τρόπος (vid)

Gazzetta team
Το σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων: Οι ημερομηνίες και ο τρόπος (vid)
Πότε θα επιστρέψουν οι πρώτoι μαθητές, πως θα χωρίζονται οι τάξεις και τι θα γίνει με τις Πανελλήνιες.

Με την κουβέντα για την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων να έχει... φουντώσει, είναι λογικό στην συζήτηση να μπουν και τα σχολεία, τα οποία αποτελούν μεγάλο... πονοκέφαλο τόσο για τους επιστήμονες, όσο και την κυβέρνηση λόγω του μεγάλου ιικού φορτίου.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, όλα δείχνουν οτι μέχρι τα μέσα Μαΐου οι πρώτες μαθητές, θα έχουν επιστρέψει στις αίθουσες. Και λέμε οι πρώτοι γιατί δεν γίνεται να πάμε κατευθείαν σε μία κανονικότητα. Κάτι τέτοιο ενδεχομένως να αποδειχθεί καταστροφικό.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 και ο Στέλιος Πέτσας «όλοι τείνουν σε ένα σταδιακό άνοιγμα των σχολείων, σε αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε κι εμείς. Σκεπτόμαστε σενάρια σταδιακής επανόδου των σχολείων όλων των βαθμίδων σε λειτουργία. Το σίγουρο είναι ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα γίνουν το καλοκαίρι και όχι το φθινόπωρο».

Προτεραιότητα, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, έχουν οι μαθητές της 3ης λυκείου λόγω των Πανελλαδικών εξετάσεων. Οι πιθανές ημερομηνίες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open λοιπόν είναι η 11η Μαΐου ή εναλλακτικά η 18η.

Οι τάξεις φυσικά δεν θα έχουν τον ίδιο αριθμό μαθητών με πριν και θα χωριστούν σε 2 ή ακόμα και σε 3 τμήματα, κάτι που σημαίνει οτι θα χρειαστούν και αίθουσες της 1ης και της 2ας λυκείου. Και εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα, το οποίο θα πρέπει να λυθεί, καθώς σε κάποια φάση θα επιστρέψουν και αυτοί οι μαθητές.

Όσον αφορά τα γυμνάσια τώρα, οι προαγωγικές εξετάσεις δεν θα γίνουν, ενώ τα δημοτικά σχολεία θα παρατείνουν τη λειτουργία τους ως το τέλος του Ιούνη με στόχο να γίνουν κάποια βασικά μαθήματα, όπως τα μαθηματικά.

Μάλιστα, όλα δείχνουν οτι η επόμενη σχολική χρονιά θα ξεκινήσει νωρίτερα, προκειμένου να καλυφθεί το χαμένο έδαφος.